Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gemeenten, waaronder Zwolle, ondersteunen oproep voor erkenning leed Molukkers

Algemeen

ZWOLLE - De burgemeesters van Almelo, Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden en Zwolle hebben de brief voor erkenning van het leed van Molukkers ondertekend.

Op 20 maart 2021 deden burgemeesters van elf gemeenten met grote Molukse gemeenschappen een oproep aan de Nederlandse regering om het leed te erkennen dat de Molukkers is aangedaan na hun aankomst in Nederland. De zes gemeenten kennen net als de elf initiatief nemende gemeenten een grote Molukse gemeenschap. De burgemeesters van deze zes gemeenten zeggen verrast te zijn over de brief, waarover zij niet eerder benaderd waren.

Erkenning
Omdat de burgemeesters zien en voelen dat het initiatief uit een goed hart komt, is contact gezocht met de initiatiefnemers om te laten weten dat zij de strekking graag ondersteunen en delen. Erkenning is ook volgens deze burgemeesters van groot belang. “De Molukse gemeenschap voelt nog iedere dag de pijn uit het verleden. Erkenning van het aangedane leed uit het verleden, zal de Molukse gemeenschap kracht geven om in vertrouwen vooruit te durven kijken.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren