V.l.n.r.: Projectontwikkelaar Van Wijnen Ruben Nieuwenhuis, Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Arjen Oosting, Adjunct-directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Jan Theo van der Beek,  Anne-Jan Geertsma van Red. vastgoed, de particuliere grondeigenaar, Projectontwikkelaar Van Wijnen André Tuil en Vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle Jolanda Comino.
V.l.n.r.: Projectontwikkelaar Van Wijnen Ruben Nieuwenhuis, Directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Arjen Oosting, Adjunct-directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Jan Theo van der Beek, Anne-Jan Geertsma van Red. vastgoed, de particuliere grondeigenaar, Projectontwikkelaar Van Wijnen André Tuil en Vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle Jolanda Comino. Foto: Martijn Heemstra

Aannemer gaat nieuwe appartementen bouwen aan de Zwartewaterallee

Algemeen

ZWOLLE - Bouwonderneming Van Wijnen heeft dinsdag aan de Zwartewaterallee grond van een particuliere grondeigenaar gekocht en gaat hierop ongeveer driehonderd appartementen verspreid over verschillende woongebouwen ontwikkelen en bouwen.

Het wordt een van de nieuwe woonlocaties in Zwolle: het Zwartewaterkwartier. Ter hoogte van de Zwartewaterallee 44 staan nu twee kantoorgebouwen van EY en MyOffice. Naast deze gebouwen ontwikkelt en bouwt de aannemer de beoogde koop- en huurappartementen. “Het zijn appartementen die betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig zijn, op locatie worden samengesteld en hierdoor een korte bouwtijd hebben”, aldus vertelt Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost.

Toekomst

Het nieuwbouwproject wordt volgens de bouwonderneming zorgvuldig ontwikkeld met oog voor mobiliteit en biodiversiteit. “Zo is het streven dat bewoners hier gebruik gaan maken van deelauto’s en elektrische fietsen. Daarnaast komen er onder enkele appartementengebouwen parkeergarages. De openbare ruimtes rondom de gebouwen krijgen een groen karakter. Het naastgelegen parkeerterrein wordt heringericht met een zogeheten groene loper met wandelroutes en er komen nieuwe bomen en planten. Dit alles draagt bij aan de biodiversiteit en een prettige leefomgeving voor mens en dier.”