De 10 mijl van Zwolle-Zuid wordt nog één keer georganiseerd en verdwijnt daarna van de hardloopkalender,.
De 10 mijl van Zwolle-Zuid wordt nog één keer georganiseerd en verdwijnt daarna van de hardloopkalender,. Foto: Pedro Sluiter (archief)

De 10 mijl van Zwolle-Zuid stopt na virtuele editie in 2021

· leestijd 1 minuut Sport

HARDLOPEN

In april wordt de tiende editie georganiseerd van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Vanwege de coronamaatregelen wordt dit een virtuele wedstrijd. Deelnemers lopen hun eigen afstand op een door hun gekozen moment tussen 10 april 10 uur en 19 april 22 uur. Deze editie is niet alleen bijzonder vanwege het tienjarig jubileum of omdat het een virtuele editie is, maar ook vanwege het feit dat de wedstrijd voor de laatste keer gelopen wordt.

In 2009 startte de 10 Mijl van Zwolle-Zuid. Het hardloopevenement werd met open armen ontvangen in Zwolle-Zuid en was een aanwinst voor de regio. Met afstanden voor kinderen, tieners, recreanten en wedstrijdlopers is het evenement in de afgelopen tien jaren gegroeid tot een niet weg te denken onderdeel van de hardloopkalender. Duizenden mensen verschenen aan de start van het parcours dat grotendeels loopt door het mooie buitengebied van Zwolle-Zuid. Dit jaar kunnen deelnemers het parcours nog één keer afleggen. De Tien Mijl van Zwolle Zuid stopt.

Bewegwijzerd parcours uitgezet

In april wordt de loopwedstrijd voor de laatste keer georganiseerd. Vanwege corona is er dit keer een andere opzet dan de afgelopen negen edities. Gedurende tien dagen, van 10 april 10 uur tot 19 april 22 uur, krijgen deelnemers de kans om het bewegwijzerde parcours af te leggen. Door het evenement te spreiden over een periode van tien dagen, gaat de organisatie er vanuit dat alle deelnemers zich houden aan de coronamaatregelen. De deelnemers kiezen zelf hun favoriete afstand: 5 kilometer, 5 mijl of 10 mijl. De verschillende parcours zijn gedurende de genoemde tien dagen zorgvuldig uitgezet en bewegwijzerd door de organisatie. De start en finish van de verschillende afstanden liggen net als de voorgaande jaren bij SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle Zuid.

Online scorebord

Deelnemers schrijven zich via de website in en krijgen vervolgens een digitaal startnummer toegewezen. Zij lopen de afstand die zij zelf gekozen hebben op het door hun gewenste moment, in hun eigen tempo. Via de app wordt hun prestatie real time gevolgd. Bij de finish ligt een medaille klaar en na afloop is de eindtijd van de wedstrijd online te vinden op het scorebord. Volgens de organisatie kan deze opzet op veel waardering rekenen. De reacties zijn enthousiast en de inschrijvingen blijven binnen komen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden