V.l.n.r.: Ronald van Uden (ICZ), Floyd Bolland (Heineken) en Cees de Jong (ICZ).
V.l.n.r.: Ronald van Uden (ICZ), Floyd Bolland (Heineken) en Cees de Jong (ICZ). Foto: Eigen foto

Inkoop Combinatie Zwolle (ICZ) zet samenwerking voort

Algemeen

ZWOLLE - Ondanks de huidige coronatijd is het vrijwillige bestuur van de samenwerkende sportverenigingen druk doende om de lopende afspraken met leveranciers te actualiseren. De Inkoop Combinatie Zwolle (ICZ), die al meer dan twintig jaar bestaat, is ooit ontstaan uit de gezamenlijke inkoop van de bierplas.

Uit de recente gesprekken is de lopende deal met Heineken opengebroken en voortgezet voor de komende jaren. “We blijven samenwerken mede dankzij de coulance tijdens de lockdown periodes waarin onze brouwerij coulant is geweest met het terugnemen van voorraden en deze te crediteren”, vertelt voorzitter Ronald van Uden. “Deze brouwerij is voor ons een heel goede betrouwbare partner gebleken in de afgelopen jaren. Het contact met de accountmanager Floyd Bolland is oplossingsgericht te noemen.”

Vrijwilligers

Inmiddels is sinds 2018 het bestuur in samenstelling verjongd en biedt het ICZ naast de inkoop van bier en etenswaren veel voordelen via producenten voor de aangesloten verenigingen. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers vanuit de aangesloten verenigingen die allemaal het doel van gezamenlijk inkopen bovenaan hebben staan. Van Uden: “Hiermee ontlasten we de toch al drukke vrijwilligers binnen de verenigingen. Het grote voordeel halen we uit het gezamenlijke volume wat we afnemen.”

Motto

De inkoopcombinatie bestaat grotendeels uit voetbalverenigingen, wijkcentra en diverse andere verenigingen. Inmiddels sluiten er zich ook nieuwe verenigingen uit de regio Zwolle aan. “Het motto van ons is samen sterk te staan zowel in inkoop als in het delen van kennis. Dat maakt dat ICZ nog jaren voor de aangesloten leden voordeel en gemak oplevert”, aldus de voorzitter.

Het vrijwillige bestuur bestaat uit voorzitter Ronald van Uden, Cees de Jong (SIO), Michel Westerbeke (Be Quick’28), Marco Baan (de Weijenbelt) en Kick Duim (CSV ’28).