Lennart Thy was anderhalf jaar lang de spits van PEC Zwolle, maar velde zaterdag namens Sparta het vonnis over PEC. Foto: Pedro Sluiter (archief)

Oude bekende velt in slotminuut vonnis over PEC Zwolle

PEC ZWOLLE

Onverdiend en zwaar klote zijn de woorden die opkomen bij menig PEC Zwolle-aanhanger na de nederlaag in extremis tegen Sparta (3-2). Nota bene Lennart Thy velde met twee doelpunten het vonnis over de Zwolse formatie.

Na de eerste overwinning van Bert Konterman (2-1 tegen VVV Venlo) was PEC op Het Kasteel op weg naar een tweede competitieoverwinning op rij, totdat een oude bekende de boel volledig omdraaide in het laatste kwartier. Na een slappe start was de ploeg van Konterman, die Slobodan Tedic in de spits de voorkeur gaf boven Thomas Buitink, knap teruggekomen. Kort na de pauze was de mooi vrijgespeelde Eliano Reijnders al dichtbij en een paar minuten later scoorde Bram van Polen uit een corner, via het been van Tom Beugelsdijk. Door een prima doelpunt van Tedic, die Spartaans geklungel achterin genadeloos afstrafte, werd het na 63 minuten 1-2.

Terwijl PEC de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien liet liggen kreeg Sparta door een handsbal van Dean Huiberts een strafschop in de schoot geworpen. Lennart Thy mocht aanleggen en schoot via de handen van Xavier Mous raak. Diep in blessuretijd kopte de oud-spits van PEC ook nog de 3-2 tegen de touwen. Thy was anderhalf jaar de spits van PEC, maar zijn aflopende contract werd vorig jaar niet verlengd. Sparta nam de Duitser transfervrij over en plukt daar dit seizoen de vruchten van. Thy staat nu al op twaalf competitiegoals.

De nederlaag heeft geen vervelende gevolgen voor de positie van PEC op de ranglijst. Het gat van zeven punten naar VVV en WIllem II, die eveneens verloren, blijft intact. FC Twente is zaterdag 10 april de volgende tegenstander en dat betekent een weerzien in het Mac3Park stadion met Zwollenaar Ron Jans, trainer van PEC tussen 2013 en 2017. PEC verloor vorige week nog met 0-5 van FC Twente in een besloten oefenduel.

Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50