Gevecht om de bal met Noah Dahlman en Ralf de Pagter (12) namens Landstede Hammers.
Gevecht om de bal met Noah Dahlman en Ralf de Pagter (12) namens Landstede Hammers. Foto: Hans Smit

Ralf de Pagter optimistisch na zege en bijna lege ziekenboeg Landstede Hammers

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

BASKETBAL

“Het lijkt wel of we tegen Feyenoord altijd een beetje tegen onszelf spelen. Het is een taaie tegenstander met veel kracht. Als we ze in de kwartfinale tegenkomen moeten we in die twee duels echt scherp zijn.” Routinier Ralf de Pagter heeft na de 87-77 zege op de nummer vijf van de Elite A alle vertrouwen in de naderende play-offs.

De Zwollenaren kampen al wekenlang met personele problemen. In de twee laatst gespeelde wedstrijden in de Elite A tegen Donar en Den Bosch kost de smalle rotatie The Hammers de kop. Zondagmiddag tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord is de ziekenboeg bijna leeggestroomd. Het scheelt een ferme slok op een borrel.

“Met Noah Dahlman en Jhonathan Dunn heb je zoveel meer mogelijkheden, vooral ook qua scorend vermogen,” weet De Pagter.” De 31-jarige forward heeft gelijk want cijfers liegen nooit. Het de laatste weken zo gemiste duo heeft na de slotbuzzer allebei 21 punten achter de naam staan. Wat Dunn betreft mag dat gerust een mirakel heten. De guard blijft in de eerste helft compleet droog staan met maar één schamele schotpoging. Na zeven (!) driepunters is hij in de tweede helft ineens de gevierde man.

Hoe anders is dat bij forward Juan Davis van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. De uitblinker verandert in de eerste twee kwarten alles in goud en staat bij rust (39-42) al op een score van 25 punten. Na de pauze wordt het gevaar Davis vakkundig geneutraliseerd en kan de Amerikaan uiteindelijk nog maar vier scores aan zijn totaal toevoegen.

Drietje De Pagter

In de fysieke en bij vlagen chaotische strijd blijft de thuisploeg op de been dankzij vooral een ‘drietje’ van De Pagter in de slotminuut bij 82-77. “Dat voelde heel goed. In de eerste twee kwarten kwam ik nauwelijks aan spelen toe (3.42 minuten, HB) door twee snel en in mijn ogen discutabel gegeven persoonlijke fouten. Daarna heb ik in de laatste kwarten gelukkig mijn waarde voor het team kunnen bewijzen.”

De winst is een mooie opsteker voor de Zwollenaren die nog derde kunnen worden in de Elite A als de laatste wedstrijd donderdag tegen Leiden wordt gewonnen en Donar verliest. Dan zou Den Helder de eerste opponent zijn.

‘Geen escape met een derde duel’

Waarschijnlijker is echter dat Feyenoord de tegenstander wordt in de kwartfinales van de play-offs die gaat over twee duels. De Pagter heeft best vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Stel dat we Rotterdam treffen, dan moeten we wel continu bij de les zijn. Je hebt geen escape met een derde duel. Maar als we op de ‘guard’-positie ook Mike Schilder er snel weer bij hebben hoeven we nergens bang voor te zijn. We hebben dit seizoen van elke ploeg gewonnen. Maar vooral in de play-offs is naast een brede rotatie ook een sterke ’defense’ van levensbelang. Daar is voor ons nog wel wat winst te halen.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 7 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50