Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Online Spoorcafé staat in het teken van nieuwe brug over het spoor

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Iedereen kan woensdagavond 21 april thuis vanaf de bank in het Spoorcafé meedenken en praten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Deze aflevering staat helemaal in het teken van de nieuwe brug over het spoor.

Vanuit de studio van RTV Focus worden de kijkers bijgepraat en gaan de studiogasten graag online met ze in gesprek. Deze bijzondere brug wordt de verbinding tussen de oude binnenstad en het vernieuwde gebied dat volop in ontwikkeling is, aan de andere kant van het spoor. De opzet is dat de nieuwe loopbrug twee werelden bij elkaar brengt: de 19e-eeuwse stad met singels, een parkachtig Stationsplein en monumentale bomen en de zuidzijde van het station, waar zich de nieuwe stad ontwikkelt met bedrijven, onderwijs, cultuur en in de toekomst ook meer woningen. Beoogd is een brede brug met daarop volop groen, bankjes en kunst. In feite moet het een ‘opgetilde straat’ worden, gebouwd van duurzame materialen zoals hout.

Schetstekeningen
In dit Spoorcafé nemen architect Jasper Nijveldt, projectleider van het ontwerp Tim van Muijden en stedenbouwkundige Han Goodijk de kijker mee in het proces rondom het schetsontwerp. Ook tonen ze de eerste schetstekeningen van de brug en gaan ze in op het waarom van deze brug. En ze vertellen wanneer inwoners deze opgetilde straat daadwerkelijk kunnen bewandelen.

Ideeën
Gemeente Zwolle zegt de ideeën, meningen en betrokkenheid van inwoners voor de Spoorzone erg belangrijk te vinden. Kijkers kunnen tijdens de uitzending op twee manieren vragen stellen en tips delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio). Mensen die via WhatsApp willen reageren, moeten het telefoonnummer (06- 224 61 723) toevoegen aan de contacten in de telefoon en vervolgens in WhatsApp op het telefoonnummer opzoeken.

Wie nu al een vraag heeft over het onderwerp van het Spoorcafé en deze graag in de uitzending beantwoord wil krijgen, kan deze mailen naar Spoorzone@zwolle.nl. Het Spoorcafé is van 19.30 tot 20.30 uur en is online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus. Op televisie is het te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

Meer weten over de Spoorzone? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone en volg Spoorzone038 op Facebook, Instagram en Twitter.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 22 uur geleden