Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kleine kunstenaars gaan bouwhekken Louis Armstrongflat versieren

Algemeen

ZWOLLE - De renovatie van de Louis Armstrong in Holtenbroek is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort worden ook de woningen aangepakt, meldt woningstichting SWZ. “Een mooi moment om te vieren.”

Dat doet ze door de kinderen van de flat uit te nodigen om samen de bouwhekken op te vrolijken met beschilderde doeken, als echte kleine kunstenaars. Ze kunnen daarmee op 28 april van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag. SWZ: “Door de coronamaatregelen zitten veel kinderen binnen. Even afleiding is dan ook zeer welkom.” Directeur-bestuurder van SWZ Wiepke van Erp Taalman-Kip en Roland de Wit directeur van Mateboer Groep BV geven samen het startsein voor deze actie. Bij de renovatie van de Elvis Presleyflat volgt een soortgelijke actie, beloven ze. “We houden ons bij beide acties aan de huidige coronamaatregelen.”

Leefbaarheid

De renovatie van de Louis Armstrongflat en daarna de Elvis Presleyflat betekent dat 280 woningen bouwtechnisch grondig worden aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonomgeving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van SWZ: www.palestrinalaan.nl