Afbeelding
Foto: Eigen foto

Wereldfietsen is nét even anders

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Afgelopen tijd waren we niet heel druk met fietsreparaties, maar we hebben ook niet stil gezeten. Wij hebben namelijk heel veel gebruikte fietsen klaargemaakt”, meldt eigenaar Gijs Bouman van Wereldfietsen, de fietsenreparatiewinkel in de binnenstad van Zwolle. De fiets brengen, een uurtje winkelen en dan de fiets weer ophalen. Wat lijkt dat al weer lang geleden, even de stad in.

“Een gebruikte fiets kopen kan natuurlijk bij ons in de winkel; de gehele voorraad van de gebruikte fietsen staat ook op onze website. Alle gebruikte fietsen staan in de opslag te wachten op een nieuwe eigenaar”, aldus Bouman. “Fietsen repareren, is onze passie. Van een afgedankte fiets een frisse fiets maken waar je blij van wordt, daarvan gaat ons hart sneller kloppen. Wij kopen fietspartijen en geven ze een nieuwe kans. Onze werkwijze is heel simpel: er staan altijd wel op te knappen fietsen in de winkel voor als we even niks te doen hebben. Als deze zijn klaargemaakt, voeren we de fiets in in ons systeem en nemen we hem mee naar de opslag. Daar maken we een foto van de fiets. Dan is de fiets klaar voor een proefrit. De proefrit kan je online inplannen maar je kunt ook bellen voor advies of om een afspraak te maken.”

Garantie

Het assortiment gebruikte fietsen van Wereldfietsen verandert zo constant. Bouman: “Wij streven er naar de prijs-kwaliteitverhouding altijd hetzelfde te houden. Als de fiets is opgeknapt, geven wij twee maanden garantie. De prijzen variëren van 100 tot 500 euro voor een niet-elektrische fiets. De gebruikte elektrische fietsen verkopen wij veelal met een nieuwe accu inclusief twee jaar fabrieksgarantie op de accu.”

Korting

Een nieuwe fiets kopen kan óók bij Wereldfietsen. De fietsenreparatiewinkel is Cortina- en Azordealer. “We hebben bewust geen fysieke showroom (behalve een paar proefmodelletjes voor de maat) maar een website met de gekoppelde voorraad van Cortina”, legt Bouman uit. “Als de fiets daar op voorraad is, kan je de fiets een paar dagen later ophalen. We zitten dus tussen een webwinkel en een fysieke winkel in. Daarom geven wij altijd 10 procent korting op de adviesprijs van Cortina net als alle webwinkels. Bij ons krijg je daarnaast een gratis servicebeurt na twee maanden. Azor werkt anders. Deze fantastische fietsen kun je online samenstellen met de configurator: https://my.azor.nl/configurator. Dit is een op maat gemaakte fiets; een fiets speciaal voor jou.”

Uitdaging

“Wij mogen in de fietsenbranche niet klagen als het over de coronacrisis gaat. We mochten continue open blijven voor reparaties en er wordt gewoon lekker doorgefietst. De markt is wel veranderd; we fietsen anders. Niet meer naar het werk en niet meer naar de stad, wel veel meer in onze vrije tijd. Bijvoorbeeld een Rondje Zwolle of op de sportfiets omdat de sportverenigingen en -scholen zijn gesloten. De uitdaging voor de fietsenbranche zit vooral in de (tekorten van) leveringen. Nieuwe fietsen worden mondjesmaat geleverd. Ook zijn er weinig onderdelen om de (sport)fietsen te maken. Gelukkig hebben we nog genoeg gebruikte fietsen. Zo kun je gewoon blijven doorfietsen”, besluit Bouman.

Wereldfietsen

Kerkstraat 1A

8011 RT Zwolle

(038) 230 64 05

www.wereldfietsen.com

Afbeelding