Spandoek ter ere van het 75-jarig bestaan van korfbalvereniging Sparta Zwolle. Onthuld op het sportpark in Stadshagen.
Spandoek ter ere van het 75-jarig bestaan van korfbalvereniging Sparta Zwolle. Onthuld op het sportpark in Stadshagen. Foto: Pedro Sluiter

Sparta Zwolle viert 75-jarig bestaan met ‘coronaproof’ jubileumfeestje

· leestijd 1 minuut Sport

KORFBAL

Met de onthulling van een spandoek en aantal ‘coronaproof’ activiteiten, vierde korfbalclub Sparta Zwolle zaterdag het 75-jarig bestaan. Sportwethouder René de Heer gaf een toespraak op de aftrap van het jubileumfeestje.

Zaterdag 24 april was het precies 75 jaar geleden dat korfbalvereniging Sparta Zwolle werd opgericht. Sinds de verhuizing van het Hoge Laar naar sportpark De Verbinding in Stadshagen in 2007 is de vereniging flink gegroeid en daarnaast gaat het de club ook sportief voor de wind met een eerste team dat uitkomt in de hoofdklasse, het tweede nationale niveau. Drie weken geleden werd bekend gemaakt dat Sparta haar zaalwedstrijden de komende jaren in Victorium gaat afwerken, de nieuwe multifunctionele sporthal tegenover het PEC-stadion. Momenteel is de Calohal in Windesheim de thuishaven tijdens het indoorseizoen.

Ondanks dat er wegens de coronamaatregelen geen ruimte was voor een grootse viering, werd er zaterdag stilgestaan bij de 75ste verjaardag. In het ochtendprogramma werden de seniorenteams opgetrommeld om in twee shifts een grote feesttraining te verzorgen voor de jeugd. Vanaf de jongste leden (vijf jaar en jonger), tot en met de oudere jeugd uit de A-junioren, werd in meerdere onderdelen gestreden om met het eigen team winnaar te worden in de verschillende leeftijdscategorieën.

‘Het mooiste cadeau’ 

Om 13.00 werd door wethouder van sport René de Heer samen met Sparta-voorzitter Peter van Gulik het jubileumspandoek onthuld. In zijn toespraak gaf de wethouder (zelf ook een oud-korfballer) aan hoe belangrijk sporten is, zeker in deze tijd. “De wereld snakt naar een klein beetje frisse lucht, en het is hoog tijd dat we weer lekker kunnen bewegen.” Hij eindigde met een hoopvolle voorspelling. “De wereld gaat langzaam weer een beetje van het slot, en misschien is dat wel het mooiste cadeau dat ik jullie namens het kabinet kan geven.”

Een door een aantal betrokken leden georganiseerde wandelroute werd ‘s middags gelopen met ruim zeventig deelnemers. Mensen werden op pad gestuurd met een hapje en een drankje en een op papier aangegeven route. Onderweg moesten vragen over Sparta of de omgeving beantwoord worden, met als uitkomst ‘hieperdepiep hoera, Sparta 75 jaar!’ Ondertussen werd er door de seniorenteams 1 t/m 4 in het zonnetje een mixwedstrijd gespeeld voor alle mensen onder de 27 jaar.

Knalfeest uitgesteld

De vereniging laat weten dat het grote knalfeest wordt uitgesteld naar het einde van dit jubileumjaar, maar dat er zeker sprake was van een geslaagde aftrap. 

Onthulling spandoek.
Korfbalvereniging Sparta viert 75-jarig bestaan.
Afbeelding