Patrick Maat in de finale darttoernooi

Sport Ingezonden

Patrick Maat uit Zwolle heeft zaterdagavond in de finale van het lockdown dartstoernooi van dartclub EDC gestaan.  Hoewel de meeste deelnemers hadden verwacht dat hij de winnaar van het toernooi zou worden, kwam hij in de finale niet uit de verf en verloor hij van Alfred van der Velden. Hij werd dus tweede van dit darttoernooi.

Dit was het vierde online darttoernooi dat de Ermelose Dart Club in de afgelopen maanden organiseerde. Door de lockdown is de club dit seizoen overgestapt naar het organiseren van toernooien vanuit huis.  Dit doen wel meer dartclubs maar de Ermelose Dart Club weet ook hierin zich te onderscheiden, in tegenstelling tot anders toernooien kunnen bij deze dartclub de deelnemers met zijn tweeen van 1 dartbord gebruik maken. Doordat men vanuit eigen huis kon meedoen kwamen de deelnemers uit verschillende provincies.

Via een knock-outsysteem bleven uiteindelijk de beste vier over. Deze vier heren behaalden in de poulefase daarvoor alle vier de eerste plaats. Zij waren in de halve finales dan ook aan elkaar gewaagd. In de eerste halve finale wist Patrick Maat een finaleplaats te behalen door met 5-3 te winnen van Gijsbert van Malsen.  In de tweede halve finale wist Alfred van der Velde zich te plaatsen door van Jeffrey Bekema te winnen.

In de finale werd het een strijd tussen de heren Patrick en Alfred. In de finale won Alfred met een eindstand van 5-3. Hierdoor werd Patrick tweede van het toernooi.

Naast de online darttoernooien wordt ook elke maandagavond een competitie darts georganiseerd. Heb je een dartbord en een telefoon met whatsapp? Dan kun je meedoen.

Voor meer informatie over het volgende online darttoernooi of het online competitie darten kan men dartclub@borop4.nl mailen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50