Afbeelding
Foto: Eigen foto

Studenten Windesheim Zwolle houden actie #trotsopdezorg

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vijf studenten van Hogeschool Windesheim zijn de actie #trotsopdezorg begonnen. De actie is opgezet om meer erkenning te krijgen voor zorgmedewerkers. Tijdens de actie worden sokken verkocht, speciaal voor mensen werkzaam in de zorgsector. Van elk paar sokken dat wordt verkocht, gaat één euro naar het Rode Kruis. 

“Door de pandemie staat de zorgsector onder een enorme druk. Reden voor ons om het zorgpersoneel in het zonnetje te zetten”, vertelt student Caitlin Schutte, één van de initiatiefnemers van de actie en werkzaam in de zorg. “We zijn begonnen met de verkoop van de sokken, omdat dit het enige is dat je persoonlijk kan maken aan je werkkleding in de zorg, zeker wanneer het gaat om coronapatiënten.”

Waardering 

De sokken zijn in eerste instantie bedoeld voor zorgmedewerkers, zodat zij kunnen laten zien dat zij trots zijn op hun werk. Daarnaast kunnen mensen de sokken ook zelf dragen. Daarmee wordt een statement afgegeven dat diegene dankbaar is voor de zorg. “Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om de sokken als cadeau te geven, als blijk van waardering”, vervolgt Caitlin. 

Rode Kruis

Om de zorgsector een extra steuntje in de rug te geven, wordt er één euro per verkocht paar sokken gedoneerd aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis zet zich momenteel in voor coronahulpverlening. Caitlin: “Juist omdat de pandemie de grootste aanleiding is voor deze actie, willen we graag nog een stapje extra zetten. Daarom hebben we ervoor gekozen om geld te doneren aan het Rode Kruis, zodat zij dit geld kan gebruiken om goede zorg te leveren.”

Hashtag

De sokken zijn gemaakt voor iedere zorgmedewerker. Ze bevatten printjes van 

verschillende zorgattributen: van stethoscopen tot mondkapjes en van spuitjes tot rolstoelen. Daarnaast staat er op de hiel de hashtag #trotsopdezorg.