Patty Wolthof.
Patty Wolthof. Foto: Wouter Zaalberg

Dag van de Arbeid wordt in Zwolle op 1 mei in kleine kring gevierd

Algemeen

ZWOLLE – De Dag van de Arbeid wordt zaterdag 1 mei in kleine kring gevierd vanwege de preventieve maatregelen rondom het COVID19 virus.

De dag staat dit jaar in het teken van actuele thema’s als bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid, corona. Er worden zaterdag bloemen gelegd bij het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA. Ook wordt het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging bezocht.

Thema’s

PvdA fractievoorzitter Patty Wolthof zal stilstaan bij de actuele thema’s laaggeletterdheid en de gevolgen ervan voor de gezondheid, kansen op de arbeidsmarkt en bestaanszekerheid. Ook besteedt ze aandacht aan de volgens de socialisten groeiende tweedeling in Nederland met veel te lage minimumlonen en te veel flexbanen, een thema dat ook veel jongeren raakt. Manasse Hop voert namens de Jonge Socialisten Overijssel het woord.

Belangstellenden en leden van de Partij van de Arbeid kunnen in de loop van de middag de plechtigheid bekijken via de website van PvdA Zwolle.