PEC Zwolle Mark de Rooij

PEC krijgt laat, maar wel terecht deksel op de neus

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

In een wedstrijd die PEC Zwolle door een zeldzame opleving zowaar een punt leek op te leveren, kreeg de ploeg in de blessuretijd alsnog het deksel op de neus (2-1). Met een knappe kopbal bezorgde invaller Idrissa Touré Vitesse daarmee drie belangrijke punten.

Vanuit Zwols perspectief was het de wedstrijd waarin PEC liefst tien spelers miste en interim-trainer Bert Konterman mede daardoor het jonge talent Rav van den Berg een kans gaf. Op het middenveld maakte Thomas van den Belt zijn opwachting.

Voor de zestienjarige Van den Berg was het een bijzondere avond, maar de op één na jongste debutant in de clubgeschiedenis -alleen zijn broer Sepp was jonger- zal niet echt lekker hebben geslapen. Leerzaam was zijn debuut in ieder geval wel. In de eerste helft liet hij Armando Broja uit zijn rug lopen en zag hij de aanvaller via doelman Xavier Mous de 1-0 binnen schieten.

Kort na de pauze ontsnapten PEC en Van den Berg dankzij de VAR aan een tweede tegengoal. De verdediger liet zich opnieuw ringeloren door Broja, maar kon opgelucht ademhalen toen hij zag dat het doelpunt van Vitesse werd afgekeurd vanwege hands. Terecht aangezien de inzet van Tannane via de arm van Openda over de doellijn hobbelde.

Uit het niets scoorde PEC na 54 minuten spelen de gelijkmaker. Een snelle vrije trap van Pelle Clement bereikte Jesper Drost, die naar binnen trok en venijnig uithaalde. Door een aanraking van Enzo Cornelisse was Vitesse-doelman Pasveer kansloos op het schot van de opgeleefde Drost.

Vitesse ging op jacht naar de geljjkmaker en waar een kopbal van Darfalou nog via Mous en de lat uit het doel werd gehouden, was de doelman kansloos op de kopbal van Touré. In blessuretijd kopte de invaller een voorzet van Tannane hard tegen de touwen. Hierna kreeg PEC zowaar nog een kans op de gelijkmaker, maar de mee opgekomen Thomas Lam schoot wat te gehaast en raakte de bal helemaal verkeerd. Een enorme ontlading voor Vitesse, dat prima zaken deed in de strijd om plek vier, goed voor een Europa League-ticket.

Corona

Bij PEC ontbraken Nigel Bertrams, Sai van Wermeskerken, Bram van Polen, Sam Kersten, Destan Bajselmani, Eliano Reijnders, Immanuel Pherai, Mike van Duinen, Thomas Buitink en Virgil Misidjan vanwege corona- en blessureleed.

Programma

Resterende wedstrijden dit seizoen: PEC Zwolle-ADO Den Haag (9 mei), PSV-PEC Zwolle (13 mei), PEC Zwolle-FC Groningen (16 mei).