Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Hofvlietbrug krijgt twee gedichten

Algemeen

ZWOLLE – Wie dit vaarseizoen voor de open Hofvlietburg staat te wachten, hoeft zich niet te vervelen. Sinds vorige week hangen aan de onderkant van het brugdek twee grote doeken waarop gedichten van de voormalige en huidige stadsdichters te lezen zijn.

De Hofvlietbrug bestaat uit twee beweegbare brugdelen en gaat in het vaarseizoen gemiddeld zeven keer per dag open. Op het linker brugdeel hangt het gedicht van Jeroen Kraakman (stadsdichter van 2019 tot 2020) en op het rechterdeel hangt het gedicht van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen (stadsdichter voor de jaren 2021 tot 2022). Amarins Yntema verzorgde de illustraties. De doeken zijn elk acht bij twaalf meter.

De gedichten worden aan het einde van het vaarseizoen weer verwijderd, zodanig dat in het voorjaar een nieuw doek met een nieuw gedicht kan worden geplaatst. Het verwijderde, oude doek wordt gerecycled tot bijvoorbeeld boodschappentassen.

Deze actie is een uitwerking van de door de gemeenteraad aangenomen motie 'Poëzie terwijl u wacht', waarin aan het college is gevraagd te onderzoeken of het in Zwolle mogelijk is om het wachten voor de open brug te veraangenamen met een gedicht. De Hofvlietbrug leek hiervoor het meest geschikt omdat deze vaak opengaat en aan de technische vereisten voldoet om een doek te bevestigen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden