Merel Landman (links) scoort met een fraaie techniek
Merel Landman (links) scoort met een fraaie techniek Foto: Mossel-Boot

Landman maakt zich op voor EK karate in Kroatië

Sport Ingezonden

KARATE

Maandag vertrekt de Zwolse karateka Merel Landman naar Porec, Kroatië, om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen voor senioren. De twintig-jarige Landman, lid van Karateclub Mossel-Boot, verdiende onlangs een EK-ticket op het nationaal kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen.

De Zwolse maakt donderdag 20 mei om 12.00 uur haar EK-debuut in de categorie tot 55 kg en zal om 19.00 uur met de nationale ploeg meedoen aan de landenwedstrijden. Dat wordt een zware dag voor Landman, die zich goed heeft kunnen voorbereiden met de nationale kernploeg. 

Topsporters konden ondanks de coronamaatregelen wel gewoon doortrainen. De wedstrijden worden geheel ‘corona-proof’ afgewerkt, waardoor er helaas geen Zwolse supporters mee kunnen reizen naar Porec. 

Landman wordt voor dit evenement gesponsord door Brouwers Accountants & Adviseurs met vestigingen in Zwolle, Genemuiden, Deventer, Apeldoorn en Amsterdam. De Karate-do Bond Nederland vraagt een eigen bijdrage aan de deelnemers, want het budget is te klein.