Clinic van Diego Mieres bij Padel Zwolle.
Clinic van Diego Mieres bij Padel Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

Diego Mieres: ‘padel gaat snel groeien in Nederland’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PADEL

Terwijl de sport in Spanje zo’n beetje aan zijn plafond zit, ziet Diego Mieres in Nederland nog genoeg groeimogelijkheden. Het is daarom dat de professionele padelcoach zich een jaar geleden in Nederland vestigde.

In Spanje werd de eerste padelclub al in 1974 opgericht. De racketsport, overgewaaid vanuit Mexico, begon via Spanje aan een opmars in Europa, al duurde dat wel even. De Spanjaarden hebben dan ook een gigantische voorsprong. Het verschil met Nederland is enorm. De beste Nederlandse spelers, Uriël Maarsen en Bram Meijer, vinden we terug op de 269ste plaats van de wereldranglijst. Marcella Koek is de beste landgenote op plek 267. Spanjaarden, en in iets mindere mate Argentijnen, domineren de ranglijst.

“Daar trainen spelers van zestien, zeventien de hele dag door met profs en oud-spelers. Het niveau is daar zo hoog. In Nederland zijn lang niet zoveel spelers en coaches, maar dat gaat veranderen”, weet Mieres, die afgelopen weekeinde clinics gaf bij Padel Zwolle en dat komend weekeinde wederom doet.

Na jaren rondgereisd te hebben door Azië en Europa wilde hij zich ergens settelen en na een aantal clinics in Nederland streek hij neer in ons land. “Er is veel potentie. Veel kansen om de sport op een goede manier te ontwikkelen. Padel staat hier nog in kinderschoenen, maar er zijn hier heel veel tennissers. Veel tennissers die switchen naar padel”, ziet de 42-jarige Argentijn. “Er zijn in Nederland meer spelers dan banen. De sport kan snel gaan groeien. Dat gaat de komende jaar ook gebeuren.”

Mieres kent de Nederlandse toppers, traint naar eigen zeggen af en toe met ze, en zou graag meer voor ze willen betekenen. Contact met de Nederlandse tennisbond is er niet, maar als het aan Mieres ligt komt daar gauw verandering in. “Want ik denk dat we een hoop kennis kunnen delen en elkaar kunnen helpen. Ik sta daar open voor en ben ook heel flexibel.” 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden