Afbeelding
Foto: Michiel Hendryckx

Profiteert Zwolle van Van Rossems?

Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN - Het tv-programma ‘Hier zijn de Van Rossems’ werd vorige week uitgezonden met beelden vanuit Kampen. “Ook ondernemers in Zwolle hopen hiervan een graantje mee te pikken”, volgens Kampen Partners.

Gemiddeld kijken bijna een miljoen Nederlanders naar de populaire serie waarin Maarten van Rossem, zijn broer Vincent en zus Sis een stad bezoeken en op geheel eigen wijze becommentariëren. De verwachtingen zijn in Kampen hoog gespannen. Er is zelfs een website www.vanrossemsinkampen.nl gemaakt om Van Rossems fans in het weekend van 12 en 13 juni op te vangen in de stad. “Het Zwolse bedrijfsleven hoopt enerzijds dat Kampenaren dat weekend hun stad ‘ontvluchten’ en naar Zwolle komen, anderzijds wordt ook gerekend op spin-off voor Zwolle omdat bezoekers een uitgebreid weekend in de regio gaan boeken, aldus Kampen Partners.

“Het is een publiek geheim, maar de Van Rossems overnachten het liefst in Van der Valk hotels. Ook bij de opnames in Kampen sliepen ze vorige zomer niet in Kampen, maar in Van der Valk Hotel Zwolle. Het hotel ontvangt graag bezoekers die ‘in de voetsporen’ van de Van Rossems willen treden. De kans daarop is vrij groot, omdat in Kampen vooral kleinschalige mogelijkheden voor overnachtingen zijn en er dan een capaciteitstekort ontstaat. Daarnaast zullen bezoekers hun Van Rossem arrangement ook vaak combineren met een bezoek aan de binnenstad van Zwolle. Met name De Fundatie lijkt al hoog in de belangstelling te staan.”

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43