Afbeelding
Aangeleverd.

Scoort jouw hal een voldoende?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wist je dat je hal eigenlijk één van de belangrijkste ruimtes in een pand is. Zowel thuis als op kantoor, zorgt de hal voor de eerste indruk. En die indruk krijg je vooral bij het binnenkomen. In de hal of entree dus. In de hal krijgt je bezoeker zijn eerste indruk. Hier zie, voel en ruik je als eerste iets van het pand waar je naar binnen gaat. En die hal scoort in heel veel gevallen zeker geen 10. Erger nog, vaak niet eens een voldoende…

Eerste indruk

Kijk je heel zwart/wit, dan begint de eerste indruk al buiten. Toch blijkt gek genoeg dat buiten anders ervaren wordt dan binnen. Binnen (de hal) behoort namelijk tot jouw domein. Achter de deur daar stapt de bezoeker letterlijk in jouw wereld. Wil jij een goede eerste indruk maken, dan zorg je er beter voor dat je hal zo hoog mogelijk scoort.

Ogen, oren, neus en gevoel

Zonder zich ervan bewust te zijn, kijkt, voelt, hoort en ruikt de bezoeker jouw hal. Nu je dit weet, laten we stuk voor stuk zien hoe je deze kennis om kunt zetten in een hoge score.

Een hal moet een goed gevoel geven. En een algemeen goed gevoel. Je wil dat (bijna) iedereen zich thuis voelt. Of tenminste prettig… Daarom is het belangrijk dat je hal rust uitstraalt. Deze rust kun je op een aantal manieren creëren.

Een egale basis

Begin bij het begin door het creëren mooie frisse wanden, een strak plafond en een schone vloer. Vaak wordt er aan de inrichting van de woonkamer, keuken en badkamer vaak veel geld gespendeerd maar is de hal een ondergeschoven kindje. Een hal met grauw wanden, scheuren in het stucwerk of lekkage vlekken op het plafond, geeft een rommelige indruk. Laat de wanden en het plafond stucen zodat alles mooi fris en strak is.

Opruimen

Zorg daarnaast dat je hal niet te vol staat. Dat wil zeggen geen dozen, vuilniszakken, spullen die nog opgeborgen moeten worden en dergelijke. Soms zie je dat een hal bijna een opslagruimte is. Zet spullen die je wil opruimen liever in een schuur, garage of (nog beter) direct op de plaats waar het hoort. De hal is dus geen plek om dingen even kwijt te zijn maar een plek om mensen te ontvangen. 

Ook een berg schoenen, oogt rommelig en niet gastvrij. Net als een overvolle kapstok waar de jas van je bezoeker eigenlijk niet meer bij kan.

Geur

Heb je de wanden van je hal laten stucen, dan hangt er natuurlijk zo’n heerlijke ‘net geverfd’ geur. Niet ideaal misschien maar beter dan een zweetvoeten- of een natte hondenlucht. Wil je het goed doen, kies dan bewust een geur uit voor de hal. Een geur die de bezoeker onbewust meegeeft wat jij wil uitstralen. Want ook de geur valt onder de eerste indruk van je bezoeker. Moeilijk is dit niet want er zijn genoeg luchtjes te koop. In mooie potten met stokjes of een geurdispenser die subtiel steeds opnieuw het luchtje blijft verspreiden.

Weten hoe hoog jouw hal scoort? Loop dan naar buiten en ga met de wetenschap van bovenstaande als nieuwe bezoeker weer naar binnen. Welk cijfer krijgt jouw hal?

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 18 uur geleden