Op 24, 25 en 26 juni komen er talentvolle jeugdspelers uit heel Nederland in actie op de gravelbanen van TC '91 Stadshagen.
Op 24, 25 en 26 juni komen er talentvolle jeugdspelers uit heel Nederland in actie op de gravelbanen van TC '91 Stadshagen. Foto: Pedro Sluiter

Overweldigende belangstelling voor Brons-toernooi TC ‘91

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

“Er komen jeugdspelers van heinde en verre”, zegt toernooileider Mechel Dil over de Tennisschool Killian Brons TC ‘91 Stadshagen Open, op 24, 25 en 26 juni.

Er wordt gespeeld in de categorieën -12, -14 en -16 jaar bij de jongens en de meisjes. Met zestien tennissers zitten deze groepen helemaal vol, op die van de meisjes -16 na. De organisatie kreeg pas anderhalf á twee weken geleden groen licht, maar zag de inschrijvingen binnenstromen. “Dat komt omdat dit de eerste week is dat er weer een Brons-toernooi van de KNLTB wordt gespeeld na de versoepelingen”, weet Dil, die aanmeldingen vanuit het hele land zag binnenkomen. In verband met de KNLTB Jeugdcompetitie op zondag wordt er gespeeld op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Er zijn drie categorieën toernooien van de KNLTB Juniorentour -bedoeld voor talentvolle jeugdspelers- en brons is de laagste categorie. Vroeger stond dit bekend als een jeugdranglijsttoernooi met één ster. Het is het enige toernooi in Zwolle met deze status. Jaren geleden organiseerde ZLTB een tijdje een jeugdranglijsttoernooi. In 2018 pakte TC ‘91 het racket op.

Gekoppeld aan het KNLTB-toernooi is het open jeugdtoernooi van TC ‘91, maar daar is nog niet zoveel animo voor. Waar er aan het Brons-toernooi een dag is vastgeplakt vanwege de grote belangstelling, is het open toernooi twee dagen ingekort. Dat begint nu op 23 juni. “Voor de recreatieve spelers moet het allemaal nog een beetje op gang komen”, denkt Dil.

TC ‘91 is overigens dolblij met de versoepelingen van de coronamaatregelen voor senioren, vanaf 30 juni, waardoor de Autobedrijf Bert Wieten Specialist in Hyundai Stadshagen Open 2021 (10-18 juli) door kan gaan.

Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen gisteren