Dominggus Lim-Duan tijdens zijn eerste periode bij Dieze West. Rechts van hem Tom IJzerman, nu de trainer. Links Jeffrey de Nooijer, toen bij KHC, volgend seizoen ook bij Dieze West.
Dominggus Lim-Duan tijdens zijn eerste periode bij Dieze West. Rechts van hem Tom IJzerman, nu de trainer. Links Jeffrey de Nooijer, toen bij KHC, volgend seizoen ook bij Dieze West. Archieffoto: Hans Smit

Lim-Duan doet het bij Dieze West niet voor alleen een rol in de kleedkamer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Met Dani Lohman, Faisel El Atiaoui, Jeffrey de Nooijer, Lennart Prins en Nick Bouwman had Dieze West zich al op indrukwekkende wijze versterkt voor het komende seizoen. Trainer Tom IJzerman kan in de jacht op het kampioenschap in de vierde klasse ook nog eens beschikken over oud-prof Dominggus Lim-Duan. Wat zijn rol precies gaat worden is afwachten. “Ik hoop dat ik blessurevrij kan blijven”, zegt de aanvaller/middenvelder op leeftijd (38 jaar).

In hoeverre Lim-Duan, die twee jaren niet voetbalde en daarvoor bij Zwolsche Boys tegen een bal trapte, nog een rol van betekenis kan gaan spelen op het veld is de vraag. IJzerman denkt dat zijn oud-ploeggenoot in ieder geval van waarde is in ‘de kleedkamer’ en verwacht dat Lim-Duan zich ook wel gaat laten zien tussen de lijnen. IJzerman speelde ooit samen met Lim-Duan bij FC Zwolle in de eerste divisie en bij Dieze West in het amateurvoetbal. 

“Voor alleen ‘de kleedkamer’ doe ik het niet”, zegt Lim-Duan desgevraagd. “Ik heb twee jaren niet gevoetbald en het begon weer te kriebelen. Mijn lichaam heeft wel tijd nodig om te wennen, hopelijk gaat dat zonder blessures. De kans op blessures is natuurlijk wel groter als je ouder wordt. Maar ik ben oud en wijs genoeg om naar mijn lichaam te luisteren”, zegt Lim-Duan, die dankzij zijn dochters van dertien en zeven jaar weer zin kreeg om te gaan voetballen. Zij spelen bij Be Quick ‘28 en de jongste doet dat daarnaast ook nog bij AJ Soccerdreams.

“Als ik fit word, komt het wel goed. Ik heb er heel veel zin in. Ik ken veel jongens van vroeger en het is hier bij mij om de hoek”, aldus de man die na zijn profloopbaan (FC Zwolle, Excelsior, FC Eindhoven) uitkwam voor WHC, Dieze West en Zwolsche Boys.

‘Geen excuses’

Met al die versterkingen en de kwaliteit die de ploeg, zeker voor een vierdeklasser, al herbergde, kan er volgend seizoen maar één doel zijn voor Dieze West. Daar loopt de trainer ook niet voor weg. “Er zijn geen excuses. We hebben een grote groep en genoeg kwaliteit. Wij willen weg uit die vierde klasse. Ik denk dat we vooral naar onszelf moeten kijken. Wat de tegenstanders doen, dat maakt niet zoveel uit”, zegt IJzerman, die zoals het nu lijkt kan beschikken over 24 spelers. De deadline voor de overschrijvingen is op 15 juni.

Blessures opvangen

“We hebben er bewust voor gekozen om de groep wat groter te maken. We kwamen de afgelopen seizoenen, als er gespeeld werd, wel eens wat lucht tekort aan het einde van een wedstrijd. En blessures konden we niet altijd opvangen. We hebben nu eindelijk een mooi, grote groep”, aldus IJzerman, die het voetballen enorm gemist heeft. “We kunnen niet wachten tot we weer van start mogen.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 3 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden