Afbeelding
Foto: Eigen foto

Harpiste Lavinia Meijer treedt zondag 11 juli op in Hedon

Cultuur

ZWOLLE - Lavinia Meijer treedt zondag 11 juli in het kader van haar DETOUR tournee op in Zwolle. Nederlands bekendste harpiste mocht in 2009 al de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst nemen en haar album Fantasies and Impromptus was goed voor de Publieksprijs van de Edisons.

Het optreden in Hedon staat in het teken van eigen werk en interpretaties van werk van Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl.

Debuut
Lavinia Meijer (1983) is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens.

DETOUR

Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar DETOUR tournee muziek van tijdgenoten en haarzelf. “De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu.”

Geïnspireerd vanuit de Minimal Muziek van onder meer Philip Glass, bevat haar muziekkeuze voor DETOUR Neo-Klassieke muziek van onder andere Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski. Deze muziek sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt. Bij ht concert staat een speciaal ontworpen kunstdecor van Albert Geertjes.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden