Afbeelding
Pedro Sluiter

Dader krijgt twee jaar cel en tbs voor langdurige mishandeling in Zwolle-Zuid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 33-jarige man is veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het molesteren van een man in Zwolle-Zuid. Na klachten over langdurig geschreeuw en gejank uit een woning aan de Gouverneurlaan trof de politie daar in september 2020 een zwaargewonde man.

In de woning zou ook geschoten zijn. Dat het Mike S. was die schoten afvuurde, dat achtte de rechtbank niet bewezen, bleek dinsdag uit het vonnis. De politie nam op 29 september vorig jaar tegen half elf in de avond een kijkje in een woning aan de Gouverneurlaan na meldingen over geschreeuw en gejank. Agenten treffen Mike S. in de deuropening, die ze niet binnenlaat. Kort erna verlaat hij via de tuin de woning en zet het op een lopen. 

Klaplong

Agenten dringen daarna alsnog de woning binnen en treffen daar een bewusteloze en kapotgeslagen man. Zijn kaak, neus, tien ribben en enkele lendenwervels waren gebroken. Hij had een klaplong en directe medische hulp was absoluut noodzakelijk toen hij werd gevonden.

Doden

De rechters achten bewezen dat S. de man herhaaldelijk tegen het hoofd sloeg met het vuurwapen. Het meerdere keren met kracht slaan met een vuurwapen op iemands hoofd waarna die persoon het bewustzijn verliest, is gericht op het doden van het slachtoffer, zo vindt de rechtbank. Daarmee vinden de rechters een poging doodslag bewezen. S. verklaarde zelf dat hij bedreigd werd en het pistool wist af te pakken. “Ik heb in de loop van het pistool gekeken’’, zei hij hierover. In de daaropvolgende worsteling is hij alleen bovenop het slachtoffer gevallen. Dat kan niet al het letsel verklaren, zo zei een forensisch arts. Daarom acht de rechtbank zijn verklaring niet geloofwaardig.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30