Afbeelding
Foto: Samuel Wagner

Ragnarøk Clothing organiseert ‘Future of Fashion’ met kledingpioniers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op Green PAC iLab is op 22 juni een evenement over de toekomst van de kledingindustrie. Het nieuwe duurzame kledingbedrijf Ragnarøk Clothing heeft ‘Future of Fashion’ georganiseerd.

Het kledingbedrijf maakt zich klaar om te produceren in Zwolle. Hoge kwaliteit recyclebare shirts gemaakt van Europees Tencel™, geheel lokaal geproduceerd, dat is het begin. De uiteindelijke visie; het creëren van een nieuwe standaard voor het produceren en verkopen van kleding binnen de fashion industrie. 

Yann (25) en Daniel (23) ontmoetten elkaar als studenten ‘Global Project and Change Management’ op Windesheim een jaar geleden in de gezamenlijke frustratie over hoe intensief en vervuilend de kledingindustrie is. De ideeën, de passie om dit te veranderen voor een fijnere wereld en een jaar lang hard werken, maken dat ze nu fysieke shirts in handen hebben. Yann: “Weet je, soms komen dromen uit.”

Prototypes

Maar ze zijn er nog niet. Op dit moment sturen ze de eerste shirts uit als ‘prototypes’ naar vijftig mensen die instemden de shirts te testen en hun gebruikerservaring te delen. Daniel: “Wij werken hard aan een batch test-shirts om de puntjes op de i te zetten. Onze productie cube bij Green PAC iLab krijgt met de dag meer vorm en draait, zoals het nu gaat, vanaf juli voor het echie.” Met een beetje geluk kan het bredere publiek dus haar eerste shirts verwachten in het begin van juli. Om hun stappen richting markttoetreding te vieren, organiseren zij samen met andere pioniers Clean & Unique en The True Cost Label het event The Future of Fashion.

Toekomstbeeld

Yann: “We willen het publiek meenemen in het toekomstbeeld van de pionier organisaties.” Roosmarie Ruigrok, oprichtster van Clean & Unique, ziet samenwerken en versterken als een sleutel tot succes. De True Cost Label (TCL) legt de aandacht op het gebruik van impact analyses zodat consumenten betere keuzes kunnen maken. Jasper Roosendaal, head of data bij de TCL vertelt hier tijdens het evenement alles over. Ragnarøk Clothing vult een tijdslot met medeoprichter Yann Wunsch die licht schijnt op de bedrijfsvisie en huidige aanpak. En niet geheel onbelangrijk: de officiële lanceringsdatum. 

Forum

Het evenement is in het Engels en een forum waar deelnemers meer kunnen leren en elkaar inspireren in gesprek over het veranderen van de kledingindustrie. Na de presentaties volgt er een paneldiscussie met de sprekers en Jessica Teeuw, een lokale modeblogger, en zijn er losse Q&A sessies met alle sprekers voor alle onbeantwoorde specifieke vragen. Daniel: “We hebben immers iedereen nodig om aan een betere toekomst voor de kledingindustrie te bouwen.”

Meer informatie over het evenement en de andere sprekers staat op de LinkedIN-pagina van Ragnarøk Clothing.