Herman Sieben bij de voormalige IJsselcentrale
Herman Sieben bij de voormalige IJsselcentrale eigen foto

Natuurfietstocht met PvdA-fractielid Herman Sieben langs IJsselcentrale naar uiterwaarden Zwarte Water

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE  – PvdA-fractielid Herman Sieben houdt zondag 4 juli een natuurfietstocht. De fietstocht voert langs het terrein van de IJsselcentrale in het buurtschap Harculo naar de uiterwaarden van het Zwarte Water. Iedereen met belangstelling voor de plannen in dit gebied, wordt uitgenodigd mee te fietsen. 

Herman Sieben koos speciaal voor deze route omdat hij als woordvoerder natuur van de PvdA-fractie graag uitleg wil geven over de plannen van de gemeente. “Er spelen tal van zaken in het Zwartewatergebied en langs de IJssel in Zwolle”, zegt Herman Sieben. “De gemeente is van plan woningen te bouwen en recreatie te ontwikkelen in de uiterwaarden van het Zwarte Water in Holtenbroek en op het terrein van de voormalige IJsselcentrale. Maar wat is de impact van deze plannen op de natuur, de biodiversiteit en de verkeersontwikkeling? En wat zal een toekomstige zeespiegelstijging voor impact hebben op woningbouw in de uiterwaarden?” Tijdens de natuurfietstocht staat Herman Sieben stil bij deze ontwikkelingen.

De natuurfietstocht op zondag 4 juli start om 10.00 uur bij de IJsselcentrale aan de Prof. Feldmannweg t.o. huisnummer 2 en duurt tot ongeveer 12.15 uur. Meefietsen is gratis. In verband met de weersvoorspellingen wel graag opgeven via een e-mail aan fractie@pvdazwolle.nl.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden