Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Confinced overtuigt al 12,5 jaar in financiële dienstverlening

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Overtuigd dat hij klanten beter kon adviseren dan zijn concurrentie begon Jan Pieter Kuhlmann in januari 2008 zijn eigen financieel adviesbureau Confinced. Een jaar later sloot oud-collega Jan Wienen zich bij hem aan. Dit jaar vieren ze het 12,5 jarig bestaan van hun vennootschap.

“Onze hoofdmoot is hypotheken en schadeverzekeringen”, vertelt Kuhlmann, erkend financieel adviseur en erkend hypothecair planner. “In de loop der jaren heeft het aantal partijen waarmee we zakendoen zich sterk uitgebreid, waardoor we onze klanten breed kunnen adviseren. Zo is ook onafhankelijkheid gewaarborgd. Het gaat ons erom dat we onze klanten goed adviseren wat bij hen past.”

In een eerste vrijblijvend hypotheekgesprek gaat Confinced al vrij diep op de inhoud in. “Wat men kan lenen, vinden mensen vaak al wel op internet. Dat is echter wel een indicatie. Als we in gesprek zijn, blijkt vaak dat er meer mogelijk is dan ze hadden verwacht. Bij bijvoorbeeld een bank krijgen ze één product met vaste voorwaarden gepresenteerd. Wij bieden keuze uit een groot aantal, waaronder een aantal duurzame aanbieders, en helpen natuurlijk daaruit de beste te kiezen. We doen zaken met alle vier de grote systeembanken en nog zo’n vijfendertig andere grote en minder grote geldverstrekkers.”

Confinced laat haar klanten al snel meer mogelijkheden zien en ook de snelheid van handelen spreekt veel klanten aan. Kuhlmann: “Als we direct het dossier compleet bij de aanbieder kunnen aanleveren, is de hypotheek soms al binnen één à twee weken rond. We plannen onze eigen agenda’s altijd ruim in, zodat mensen snel een afspraak kunnen maken, óf op kantoor, óf aan huis. Die flexibiliteit wordt gewaardeerd.”

Wienen is erkend hypotheekadviseur en beheert als specialist schadeverzekeringen tevens de verzekeringsportefeuille. Die bestaat voornamelijk uit particulieren en een aantal kleinere bedrijven. “We willen onze klanten graag een totaalpakket kunnen aanbieden”, vertelt hij. “Als ze dat willen, regelen we dat. Maar uiteraard is men ook alleen voor een hypotheek óf uitsluitend verzekeringen bij ons welkom.” Confinced, een woordspeling van het Engels convinced (overtuigd) met fin als verwijzing naar de financiële dienstverlening, telt momenteel zo’n dertienhonderd relaties. In 2012, 2013 en 2015 riep Independer het bureau uit tot beste kantoor van de regio IJsselland. Deze competitie bestaat nu niet meer, maar de reviews zijn nu terug te vinden op www.advieskeuze.nl.

Actueel is het grote aantal hypotheekaanvragen in verband met de lage rentes en verbouwingen. Het hoge kennisniveau is ook aanleiding voor mensen, zelfs van ver buiten de regio, om Confinced te vragen hun financiële zaken te behartigen. Kuhlmann en Wienen tonen hun lokale betrokkenheid onder meer door sponsoring van de Thorbecke-bus, de Ronald McDonald Business Breakfast Club, de Zwolse voetbalvereniging VV SVI, voetbalvereniging Hattem en tennisvereniging PAF. Bel voor een afspraak met onderstaand telefoonnummer.

Confinced

Pascalweg 1

8013 RC Zwolle

www.confinced.nl

(038) 852 06 90

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden