Afbeelding
Aangeleverd.

Steeds meer oplichters actief in de witgoed reparatie branche

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heeft jouw vaatwasser, wasmachine, koelkast of droogtrommel het begeven? Dan denk je mogelijk dat je een nieuwe moet kopen. Dit is inderdaad een optie, maar noodzakelijk is het vaak niet. Het meeste witgoed kan namelijk nog gerepareerd worden. Sommige problemen kun je zelf verhelpen, zoals een storing. Als je geen succes boekt, schakel je een witgoed monteur in. Helaas zijn er de laatste jaren steeds meer oplichters actief in de witgoed reparatie branche. Om te voorkomen dat je zo’n oplichter inschakelt, vertellen wij je hier hoe je een betrouwbare witgoed monteur vindt.

Weet waar je moet zoeken

Als je op zoek bent naar een witgoed monteur bij jou in de buurt, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Als je hier zoekt op ‘witgoed reparatie Zwolle’ krijg je binnen een paar tellen een groot aantal resultaten. De meeste mensen richten zich tot de bovenste bedrijven, maar dit is niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat het hier om betaalde plekken gaat. Als je voor één van deze opties kiest, is de kans groter dat je een oplichter treft. De betaalde resultaten zijn voor oplichters namelijk de makkelijkste en snelste manier om hoog in een zoekmachine te komen. Richt je daarom liever tot de resultaten vanaf plek 4.

Doe research naar een witgoed monteur

Heb je een witgoed monteur gevonden? Neem dan niet direct contact met hem op, maar doe er eerst de nodige research naar. Richt je bijvoorbeeld eens tot de website van de monteur. Hieruit kun je vaak al opmaken of het om een betrouwbare witgoed monteur gaat of niet. Staat het logo van een branchevereniging op de site? Dan is de kans groot dat het hier niet om een oplichter gaat. Alleen witgoed monteurs die hierbij aangesloten zijn mogen dit logo namelijk maar voeren. Vertrouw je het toch niet helemaal? Check dan de adresgegevens van het bedrijf. Kloppen deze niet of ontbreekt er iets? Zoek dan liever verder naar een andere witgoed reparateur.

Vraag een prijsopgaaf op

Voordat je een witgoed monteur inschakelt, wil je uiteraard weten hoeveel dit jou gaat kosten. De beste manier om dit te achterhalen is door een prijsopgaaf op te vragen. Een betrouwbare witgoed monteur kan jou een nauwkeurige indicatie geven van de kosten als hij weet wat er mis is met het apparaat. De kosten kunnen in de praktijk weliswaar wat hoger uitvallen, maar het verschil is meestal niet bijzonder groot.

Doet een monteur nogal vaag over de kosten van witgoed reparatie? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een oplichter. Een oplichter kan jou doorgaans namelijk geen goede prijsindicatie geven. Als je toch besluit met zo’n iemand in zee te gaan, krijg je aan het einde van de rit waarschijnlijk een torenhoge rekening gepresenteerd. Laat dergelijke witgoed monteurs daarom liever links liggen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden