Van der Breggen in 2016 bij de huldiging in Hasselt.
Van der Breggen in 2016 bij de huldiging in Hasselt. Foto: Tennekes (archief)

Anna van der Breggen pakt de regie in Giro d’Italia Donne

Sport

WIELRENNEN

Anna van der Breggen heeft indruk gemaakt in de tweede etappe van de Giro d’Italia Donne. Ze wist deze etappe overtuigend te winnen en pakte de roze leiderstrui.

In Italië toonde Van der Breggen zich weer op haar best. Op de slotklim gaf de renster van SD Worx weer eens een demonstratie van haar kunnen. Ze sprong weg uit het peloton en rekende op de zeer zware beklimming af met haar concurrenten. Ze kwam solo over de finish en nam de roze leiderstrui over van Ruth Winder. Het podium in deze etappe werd volledig gevormd door SD Worx. Achter Van der Breggen eindigde Asleigh Moolman als tweede met een achterstand van 1.22 minuut. Demi Vollering moest 1.51 minuut toegeven.

Ook in het klassement van de Giro d’Italia Donne, zoals de Giro Rosa dit jaar heet, heeft SD Worx uitstekende papieren met de eerste nummers drie in de rangschikking. Van der Breggen sloeg in de tweede etappe een ware dubbelslag en creëerde een uitstekende positie in het klassement van de Giro d’Italia Donne. Ze voert het klassement aan met een voorsprong van 1.26 minuut op haar ploeggenote Moolman. Vollering, ook van SD Worx staat derde op 1.57. Daarna volgt de concurrentie op grote achterstand. Elizabeth Deignan van Trek-Segafredo, is de nummer vier in het klassement van de Giro d’Italia Donne. Zij moet maar liefst 3.31 minuut toegeven op Van der Breggen.

Gerard Meijeringh

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11