Afbeelding
Aangeleverd

Dit zijn de voordelen van een epoxy vloercoating

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Dit zijn de voordelen van een epoxy vloercoating 

Of je nu een verouderde vloer in je huis moet opknappen of juist je betonnen gietvloer moet afdichten, een epoxy vloercoating kan de kamer binnen een mum van tijd transformeren. Bovendien kan dit je vloer versterken. Deze coating creëert namelijk een epoxy vloer, wat opmerkelijk handig is voor het conserveren van oude, betonnen oppervlakken. Tegelijkertijd ziet het er ook nog eens prachtig uit, net zoals een egaline vloer. Het coaten van de vloer met epoxy heeft veel voordelen. In dit artikel kun je daar een paar van de belangrijkste voorbeelden van vinden. 

Kosteneffectief

Epoxy is een betaalbare optie in vergelijking met de huidige vloerverwijdering, de aanschaf van nieuwe tegels of vinyl en extra installatiekosten. Je huidige vloerbedekking hoeft niet eens verwijderd te worden, wat je een tijdrovende en dure ingreep bespaart. Het vernieuwen van je vloer hoeft geen al te dure en ingewikkelde processen te omvatten als je kiest voor een epoxy afwerking. Behoud je huidige vloer en bespaar tegelijkertijd op de installatie terwijl je een gladde en heldere nieuwe look krijgt. Hierdoor ziet je vloer er direct een stuk anders en mooier uit, terwijl je dus niet al te veel geld hebt uitgegeven.

Langdurig

Na de eerste installatie hoeft epoxy gedurende een langere tijd niet opnieuw te worden aangebracht. De coating gaat namelijk langer mee dan tegels, tapijt en houten vloeren vanwege de weerstand tegen schokken, water en zelfs vlekken. Het uiterlijk van epoxy gaat bovendien jarenlang mee vanwege zijn duurzame en beschermende eigenschappen. Als je een vloer wilt laten leggen die je in de loop der jaren niet met enige regelmaat hoeft te vervangen, dan is epoxy dus zeker een goede keuze. Dit is al helemaal het geval in een kelder of garage, waar het uiterlijk niet echt veel uitmaakt natuurlijk.

Bescherming

Epoxy is een kit en beschermt beton en andere vloeren. Dit is dus eigenlijk een indrukwekkend schild, wat recht over het onderliggende oppervlak gaat. Het beton onder de epoxy gaat langer mee omdat de membraan achtige coating van de kit zich hecht aan de bovenkant van de ruwe vloer. Dit zorgt ervoor dat het beton niet verslijt, barst of zelfs afbrokkelt. Het werkt bovendien als een conserveringslaag. Het oppervlak houdt geen vlekken vast en zorgt ervoor dat er geen gebreken in het beton verschijnen. Meestal wordt er in een paar dagen meer dan één laag aangebracht, zodat de gelaagdheid en hechting van de epoxy eindigt als een dik en rubberachtig vel.

Onderhoudsgemak

Een ander voordeel van epoxy is het eenvoudige onderhoud. Door het beton af te dekken, komt er minder stof en cementdeeltjes vrij op andere oppervlakken in je kamer of garage. In tegenstelling tot een gewone betonnen vloer die grof maar broos is, kun je het glanzende en veerkrachtige oppervlak van epoxy gemakkelijk vegen en onderhouden. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar een stofzuiger te gebruiken, al is een dweil natuurlijk ook geen overbodige luxe. Een vloer dat behandeld is met een epoxy coating geeft je dus veel onderhoudsgemak.