filosoferend jongetje
filosoferend jongetje Shutterstock

Zwolse jeugdprojecten ontvangen 54.000 euro van Hervormd Weeshuis

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

In de derde beslisronde van 2021 heeft het bestuur van stichting Hervormd Weeshuis Zwolle 54 duizend euro toegezegd aan 15 verschillende jeugdprojecten. Het Weeshuis komt elk jaar op vijf momenten bijeen om de aanvragen te beoordelen en subsidies toe te wijzen aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. 

Het bestuur merkt dat langzaam het aantal aanvragen weer toeneemt nu de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden. In deze ronde trok het originele project ‘Huis op de kop’ van Zwolse theaters de meeste aandacht. Dit betreft een soort filosofielab in de foyer van het Papenstraattheater waar kinderen van 6 tot en met 10 jaar samen met hun ouders/verzorgers of klasgenoten hun hersenen kraken, zich verwonderen en kritische vragen stellen. Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 20 september 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de vierde beslisronde van 2021.

De overige veertien projecten die financiële ondersteuning ontvangen worden hierna vermeld. Twee jongeren ontvangen een bijdrage voor PTSS-behandelingen, een derde jongere ontvangt een bijdrage voor een hulphond. De Stadkamer wordt gesteund bij de aanschaf van De Boekfiets waarmee ze kinderen enthousiast willen maken voor boeken en laaggeletterdheid willen tegengaan. Scoutinggroep Indaba wordt gesteund bij de ontwikkeling van een groen speelplein. Dit geldt ook voor de basisscholen Vlieger 3 en De Zuidster. En Toegankelijk Zwolle richt zich op het realiseren van drie toegankelijke en inclusieve speeltuinen in Zwolle-Zuid. De speeltuin bij Wielingen, Krammer en Zwin in Aa-landen wordt met onze steun aangevuld met een waterpomp en -goot. Single SuperMom gaat trainingen verzorgen voor alleenstaande moeders en kinderen, om beter te kunnen omgaan met hun situatie en om de effecten van armoede te verminderen. Ook de Bruisweken worden dit jaar gesteund bij een grote activiteit om nieuwe mbo- en hbo-studenten kennis te laten maken met de stad Zwolle. Ter gelegenheid van het 55-jarige (carnavals)jubileum van de Eileuvers ontvangt de Jeugdhof van de Eipiepers een bijdrage voor nieuwe kleding en schoeisel van de dansmariekes. Een jonge filmmaker wordt gesteund bij het project Streetlight Avenue, een korte sci-fi film dat als doel heeft om jongeren te laten zien dat er geen drempel is om kunst te maken. Tennisclub Ittersum kan met onze hulp nieuwe kinderrackets aanschaffen voor de werving van nieuwe leden.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Wij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.