Afbeelding
Pedro Sluiter

Man uit Genemuiden krijgt boete voor dollemansrit door Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 29-jarige automobilist uit Genemuiden knalde tijdens een achtervolging door de politie op een geparkeerde wagen. Hoewel deze Manuel zegt dat niet hij maar een zekere Marcel achter het stuur zat, vond de politierechter bewezen dat er maar één persoon in de wagen zat.

Op 4 november vorig jaar gaat de politie tegen vijf uur in de ochtend in Zwolle achter een grijze Citroën Berlingo aan. De wagen negeert een stopteken waarna de achtervolging, kriskras vanaf de Wipstrikkerallee richting de Indische Buurt in Zwolle gaat. In de Sumatrastraat hoort die avond een buurtbewoner een harde klap. Als die persoon naar buiten kijkt, blijkt dat een geparkeerde auto fors beschadigd is. De veroorzaker is in geen velden of wegen te bekennen. Kort erna pikt de politie het spoor weer op van de Berlingo die uiteindelijk aan de Ruusbroecstraat staat geparkeerd. 

Schade

Daar wordt nog wel een man gezien, maar tot een aanhouding komt het niet. Het is Manuel M. zelf die zich een week later op het bureau meldt. En hij zegt dat een zekere Marcel die nacht achter het stuur zat. Wie hij is, waar hij woont, Manuel weet het niet. En waarom deze Marcel er met gierende banden vandoor ging, dat is zijn zaak niet, zei hij de agenten. Maar dat er die nacht schade is veroorzaakt met de auto van Manuel, dat staat vast, zei de officier van justitie. 

Bewezen

Maar zat de verdachte ook achter het stuur? De officier heeft geen enkele twijfel. En ze vraagt de politierechter om Manuel een boete van 500 euro op te leggen. Diens advocaat legt echter uit dat de politie niet heeft vastgelegd dat er maar een persoon in de wagen zat, iets wat de officier beweert. De politie was de Citroën ook even kwijt. Het is goed mogelijk dat in dit tijd die zekere Marcel uit de wagen is gestapt. De politierechter vond echter bewezen dat het Manuel was die reed. Ze legde hem de gevraagde boete op.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 15 uur geleden