Het spelen voor lege tribunes heeft gezorgd voor een kasttekort bij Landstede Hammers.
Het spelen voor lege tribunes heeft gezorgd voor een kasttekort bij Landstede Hammers. Foto: Pedro Sluiter

Landstede Hammers start crowdfunding om kastekort te dichten

Sport

BASKETBAL

Landstede Hammers is een crowdfundingsactie gestart om het kastekort te dichten dat is ontstaan tijdens de coronalockdown. Volgens de basketbalclub incasseerde het een flinke financiële klap doordat de kosten doorliepen maar de recettes wegvielen.

Landstede Hammers zat in de lift met de landstitel in 2019 als tastbaar bewijs, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Nadat het seizoen 2019/2020 werd afgebroken, volgde er een zware periode. Wel spelen, niet spelen en uiteindelijk toch weer spelen, maar zonder publiek. Terwijl de recettes wegvielen bleven de kosten doorgaan en soms zelfs stijgen. De club incasseerde een flinke financiële klap met een kastekort tot gevolg.

Inmiddels is er weer perspectief op een normaal seizoen met gevulde tribunes en daarom wil Landstede Hammers verder. De club hoopt dat zoveel mogelijk mensen gaan helpen om ervoor te zorgen dat dit Zwolse team in de top van Nederland kan blijven spelen en organiseert daarom een crowdfunding. Het doel is om 20.000 euro op te halen en daarvan is op dit moment al ruim zeventig procent binnen. “Zonder deze steun wordt het ontzettend moeilijk om de stijgende lijn op te pakken en onze ambitie verder voort te zetten. Het moge duidelijk zijn: alle hulp is welkom, zodat Hammers weer kan bouwen aan een fraaie toekomst”, laat de Zwolse eredivisionist weten.

landstedehammers.nl/crowdfunding

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 23 uur geleden