Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Horecalia: DAVO Bieren Zwolle

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

ZWOLLE - Denise (26) en Loes (32) kleuren deze speciale bier-horecalia in de aanloop naar de Internationale Bier Dag 2021 op vrijdag 6 augustus aanstaande. Beiden zijn werkzaam bij het DAVO Proeflokaal in hartje Zwolle; achter de Grote Kerk, verdeeld over twee verdiepingen, een ruim terras en 15 taps. 

Voor wie het nog niet weet, DAVO brouwt vanaf 2012 speciaalbier en er geldt een gouden stelregel: de ‘ 3-pint-rule’, een regel die ervoor zorgt dat je na drie bieren nog steeds zin hebt in een slok want bier hoort namelijk in balans te zijn.

Denise woont sinds tweeëneenhalf jaar in Zwolle, is geboren in Haarlem, heeft PABO als opleiding en is naast haar werk bij DAVO nog steeds 2 dagen per week als leerkracht verbonden aan een basis onderwijsschool. “ Ons eerste jaar in Zwolle was een gek jaar vanwege corona. Werken bij DAVO ervaar ik als super in een bewuste wereld waar duurzaamheid mijn kompas is. Maar werken bij DAVO betekent ook op een informele manier gasten ontmoeten en bedienen. Het leuke aan deze job zijn zondermeer de goede bieren. En, zoals DAVO zelf stelt, na het derde biertje heb je zin in een vierde.”

Loes komt uit en woont in Deventer waar zij over een jarenlange horeca-ervaring beschikt. Vanuit die insteek komt zij eind 2015 in contact met DAVO waar zij vanaf 2016 in het Deventer DAVO Proeflokaal als bedrijfsleider aan de slag gaat. Vervolgens maakt zij de overstap naar DAVO Arnhem en sinds vorig jaar naar DAVO Zwolle. Werken bij DAVO omschrijft zij graag met drie kenmerken: eigenzinnig, duurzaam en kwaliteit. Om haar in Zwolle aan het werk te zien, dan moet je er snel bij zijn; vanaf 1 augustus 2021 heeft zij DAVO Deventer weer als haar thuishaven.

Bieren. 

Het enthousiasme voor goede bieren, naast liefde voor de omgeving – wees lief voor het milieu - en duurzame initiatieven, brengen Denise en Loes graag over tijdens de proeverijen. Uiteraard altijd vergezeld van een goed achtergrondverhaal. Blikvangers? “Surf Ale, een Hang Out, onze Road Trip en Darkness; die laatste is een stout double hybrid met een alcoholpercentage van 7,5 procent. De jongere generatie wil nog weleens voor een blikbiertje, de Migaloo. Met dit fris, witbiertje steunen wij tevens de strijd tegen de plastic soep. Drink de oceaan schoon, zo luidt onze slogan”, aldus beiden. De opkomst van alcoholvrij en alcoholarm bier wordt ook binnen DAVO met hun Surf Pro (0,5 alcohol) bevestigd. “De tijd dat 0.0 bier door softies gedronken zou worden, is al lang achterhaald. Wij bieden 4 alcoholvrije biertjes aan. Nee, niet van de tap maar uit felsjes”, zegt Denise.

Gasten. 

“Ons publiek is gevarieerd met wellicht de categorie 25 tot 45 jaar als hoofdmoot. Van ouders met kinderen tot studenten en altijd heel relaxed. Zit je bij ons op het terras dan is het de bedoeling dat je zelf aan de bar jouw bestelling doet. Voor ons een mooi moment om iets meer over het bier te vertellen. Zoals het een goede gastheer/vrouw betaamt is iedereen bij ons welkom. Laatst was burgemeester Snijders hier aanwezig. Wie wij graag als gast willen begroeten? Wij houden van de muziek van Typhoon en Sticks, laat die ook maar eens komen.” 

Openingstijden, menu & taplijst: DAVOBIEREN.NL/ZWOLLE

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 22 uur geleden