Tennissers in actie bij TV PAF.
Tennissers in actie bij TV PAF. Foto: Pedro Sluiter

Zwolse Tennis Kampioenschappen gaan weer niet door

Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

De Zwolse Tennis Kampioenschappen gaan net als in 2020 niet door. De voorbereidingstijd voor meerdere tennisverenigingen is te kort om het gezamenlijke toernooi goed op poten te zetten.

Vorig jaar gingen de ZTK vanwege de coronamaatregelen ook al niet door, maar Cor-Jan Bruggeman is niet bang dat er nu een einde komt aan het toernooi dat gedragen wordt door de zeven Zwolse tennisclubs (ZLTB, TC Ittersum, WVF, ZTC De Pelikaan, TC ‘91 Stadshagen, TV PAF en TVZ750).  

“Hopelijk kunnen we volgend jaar wel op tijd starten met de voorbereiding”, geeft de voorzitter van TV PAF aan. De tennisclub op sportpark Marslanden zou het finaleweekeinde organiseren, vorig jaar al. De voorrondes worden altijd doordeweeks gespeeld op de verschillende tennisparken en ieder jaar is een andere vereniging gastheer tijdens het finaleweekeinde. De eerste editie van het toernooi dat in de beginjaren als Zwolse Masters door het leven ging was in 2010.

Bruggeman is op dit moment vooral blij dat het Reuvers Sport 35+-dubbeltoernooi van 3 tot en met 5 september door kan gaan bij PAF. “We zijn dankbaar voor wat wel kan.”