Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vuurvogel begint jubeljaar met campagne voor kinderen

Cultuur

ZWOLLE – Alle jeugdorkesten van de Vuurvogel beginnen op dinsdag 24 augustus weer met hun repetities. Dit seizoen wordt volgens artistiek leider Albert Dam extra bijzonder omdat de Vuurvogel twintig jaar bestaat. 

Om dit vierde lustrum te vieren zijn er dit seizoen meerdere activiteiten, waaronder de concerttournee naar Italië in de zomer van 2022. De Jonge Vuurvogel – het voorbereidend orkest van het Jeugdsymfonieorkest – begint het seizoen met de campagne ‘Ben JIJ klaar voor de start?’ Hierbij worden muzikale kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar uitgenodigd om dit schooljaar samen goed te beginnen. 

Verbinding

“Omdat ‘muziek verbindt’ is er voor deze gelegenheid gekozen om de Jonge Vuurvogel bij de start open te stellen voor alle kinderen die een strijk-, blaas- of slaginstrument bespelen”, meldt Dam. “Verbinding en saamhorigheid zijn naast speelplezier en kwaliteit de belangrijkste pijlers van het vrolijkste jeugdorkest uit Zwolle.”

Meespelen

Na dinsdag 24 augustus zijn er nog drie dinsdagen gepland om samen muziek te maken. Met vier meespeelrepetities kunnen kinderen tevens vrijblijvend oordelen of de Jonge Vuurvogel bij hen past. Hierna staat het de kinderen vrij om al dan niet te blijven meespelen bij de Jonge Vuurvogel.

De Jonge Vuurvogel is het voorbereidend orkest van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel dat eveneens weer gaat beginnen op 24 augustus. De jeugdorkesten staan onder leiding van respectievelijk Vincent Pollemans en Albert Dam en gaan dit seizoen hun twintigste levensjaar in. De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College in de Aa-landen. Aanmelden voor de meespeelrepetities kan via aanmelden@vuurvogeljeugdorkest.nl.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50