Afbeelding
Gerard van der Sluijs

Zondag concerten Het Nederlands Bach Consort op landgoed Den Alerdinck

· leestijd 1 minuut Algemeen

Na de succesvolle concerten in onder andere Academiehuis Grote Kerk Zwolle en de grote kerken in Breda Amsterdam en Groningen begin juli, geeft Het Nederlands Bach Consort op zondag 22 augustus twee intieme concerten op het landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem.


Tijdens deze concerten met de toepasselijke naam ‘O, Sweet Flower’ staan bloemen en de natuur centraal. Tussen de composities van Purcell, Coprario en Le Jeune door vertelt de Zwolse tuinontwerper Harry Pierik meer over het bijzondere landschap en de tuin van landgoed Den Alerdinck. Voor de catering worden de Zwolse Horecamannen ingevlogen. Inmiddels zijn de laatste kaarten voor het concert om 15.00 al in de verkoop gegaan. Kaarten voor beide concerten zijn verkrijgbaar via www.hetnederlandsbachconsort.nl.


Het Nederlands Bach ConsortHet Nederlands Bach Consort is een gloednieuw ensemble dat midden in de coronatijd is opgericht door Zwolse countertenor Systse Buwalda en sopraan Heleen Koele met in de gelederen acht vaste vocalisten. Het Consort richt zich op de muziek van Bach waarbij er ook altijd ruimte is voor hedendaagse muziek. Begin juli zong het Nederlands Bach Consort haar eerste concertreeks door heel het land met de Bachmotetten. De reacties op de wijze waarop deze werden uitgevoerd waren lovend. Tevens klonk er een wereldpremiere waarmee ‘composer in residence’ Victor Kioulaphides het publiek direct voor zicht wist te winnen. Voor komend najaar is er een ambitieus programma samengesteld, waarbij naast concerten in de regio Zwolle ook een tweetal landelijke tournees zullen plaatsvinden.


O, Sweet Flower

Beide concerten van O, Sweet Flower vinden plaats op zondag 22 augustus op het landgoed den Alerdinck op circa 10 kilometer afstand van Zwolle. Het concert duurt ongeveer 75 minuten en het betreft een concert met zitplaatsen. Tijdens het concert onder begeleiding van Sytse Buwalda hoort de toeschouwer verschillende componisten zoals Le Jeune, Purcell, Coprario, Saint Saens, Schumann en Delibes.