Afbeelding
© STT Produkties

Zondag jeugdtheatervoorstelling in Zwolle: ‘ode’ aan huiselijke frictie door corona

Algemeen

Het Zwolse theatergezelschap KRIJT speelt op 22 augustus zijn nieuwste voorstelling JA! NEE! OLE´! (3+) in Zwolse Theaters. De voorstelling is een ode aan huiselijke frictie. Frictie die in tijden van een wereldwijde lockdown en het op elkaars lip zitten in menig huishouden boven tafel kwam. Want het viel (en valt) niet altijd mee, al dat thuiswerken, thuisscholen en thuisblijven.


“Ik vraag me af bij wie het al die tijd gezellig is gebleven,” aldus een lachende Cristel Hakvoort, regisseur van de voorstelling. “Voor zowel kinderen als volwassenen zullen veel sce`nes uit de voorstelling heel herkenbaar zijn.” Toch stemt de voorstelling hoopvol en vrolijk. Onderlinge verschillen kunnen lastig, maar ook heel erg grappig zijn. Met wat wederzijds begrip is samenzijn zo gek nog niet.

Weinig tekst
In een beeldend, nagenoeg tekstloze voorstelling zien we twee geliefden die voor het eerst gaan samenwonen. Ze verschillen als dag en nacht. Zij is stoer, hij gevoelig. Zij is slordig, hij geordend. Wil zij dansen, dan wil hij lezen. Ondanks alle botsingen proberen ze elkaar te blijven vinden. Op het moment dat er een ‘mol’ in het spel komt, wordt het koppel op scherp gezet... Wordt het ja, nee, of toch een beetje van allebei?


JA! NEE! OLE´! tourt vanaf komend seizoen langs scholen en theaters in Nederland en België. Kijk voor meer informatie of het boeken van deze en andere KRIJT-voorstelingen op www.sttprodukties.nl.
Première De voorstelling is te zien op zondag 22 augustus, 11.00 uur en 15.00 uur, in de Dommerholtzaal. Het publiek kan kaartjes reserveren via de website van Zwolse Theaters: www.zwolsetheaters.nl.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37