Afbeelding
PR

Zwemmen voor Zwolle in Rotterdam

Algemeen

Op zondag 29 augustus gaat Rotterdam Swim voor het 14e jaar op de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam zwemmen en met de opbrengst wordt volgend jaar de Stadsgracht in Zwolle schoongemaakt.

Schoon water

Met de oudste stadszwemtocht van Nederland vraagt de organisatie jaarlijks aandacht voor schoon water in de grootste haven van Europa en met de opbrengst wordt op Wereldwaterdag elk jaar een rivier schoongemaakt.
12 rivierenIn verband met het 15-jarig bestaan volgend jaar wordt op 22 maart 2022 in elke provinciehoofdstad een “rivier” schoongemaakt. Zo ook in Zwolle. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis dat Rotterdam Swim een rivier schoonmaakt in de provincie Overijssel.


120.000 Kranten

Rotterdam Swim gaat in oktober 10.000 exemplaren van een speciale krant verspreiden in alle provinciehoofdsteden, met als doel deelnemers voor de schoonmaakactie in al die steden te vinden. Naar verwachting is de krant in de tweede week van oktober in Zwolle te vinden.


Voor meer informatie of opgave om mee te doen: www.rotterdamswim.com, www.facebook.com/rotterdamswim of www.twitter.com/rotterdamswim.