Afbeelding
Aangeleverd

Tweehonderd fietsen staan klaar voor een nieuwe eigenaar

Partnerbijdrages

“Gewoon weer voor op ons plein”, antwoordt Adri-Jan Rigter als hem wordt gevraagd waar dit jaar de traditionele tweedehands fietsenmarkt wordt gehouden. Iedereen die een goede tweedehands fiets zoekt, is op zaterdag 28 augustus van 08.00 tot 17.00 uur welkom bij Gait Rigter aan de Rembrandtlaan.

Was de markt vanwege corona vorig jaar nog verplaatst naar de achterzijde van het pand, is die nu weer terug op de vertrouwde plek voor de winkel. “Zaak is wel dat we de anderhalve meter aanhouden”, benadrukt Rigter als belangrijkste maatregel. De coronatijd en het wegvallen van de vuurwerkverkoop in december heeft de fietsenzaak ruim tijd gegeven om tweehonderd tweedehands fietsen te repareren en klaar te maken voor de verkoop.

Bezoekers vinden op de fietsenmarkt allerlei modellen van kinderfiets tot sportfietsen. “Voor elk wat wils, maar de hoofdmoot is toch wel ‘gewone’ fietsen”, aldus Rigter. “Met name ook studenten kunnen hier voor een leuke prijs een prima fiets vinden.” De fietsspecialist zorgt ervoor dat de tweewielers technisch volledig in orde en gepoetst zijn. De werkplaats is de hele dag geopend om eventueel noodzakelijke kleine reparaties direct te kunnen uitvoeren.

Rigter: “Mocht er naderhand toch wat met de fiets zijn, dan verlenen we gewoon service. Voor tweewielers vanaf 250 euro geven we bovendien een halfjaar technische garantie.” Gait Rigter maakt altijd een feestje van de tweedehands fietsenmarkt. Zo is er nu ook weer koffie met krentewegge of cake voor bezoekers.

Gait Rigter
Rembrandtlaan 70
8021 DJ Zwolle
(038) 453 15 27

www.gaitrigter.nl