Jeroen van Nes, Daan van Dam en Sem van Ommen samen met trainer Mathieu van Renssen van KWM Racing.
Jeroen van Nes, Daan van Dam en Sem van Ommen samen met trainer Mathieu van Renssen van KWM Racing. Foto: Thomas Bakker

Nieuwe Max Verstappen dient zich aan in Formule 1 Summer School

· leestijd 1 minuut Sport

KARTEN

De Formule 1 Summer School van Kartcentrum Zwolle is afgesloten met een finalewedstrijd gewonnen door Daan van Dam. Daan is uitgeroepen tot de Max Verstappen van Kartcentrum Zwolle en wint een wedstrijddag racen in een professioneel team. 

Voor de nummers twee (Jeroen van Nes) en drie (Sem van Ommen) wacht een testdag met een professioneel raceteam. Omdat het niveau van de rijders zo hoog lag, is ter plekke besloten om alle deelnemers ook een simsessie in een simulator aan te bieden bij KNAF Digital. Tijdens de finalewedstrijd werden de kinderen beoordeeld door een jury bestaande uit Berend van der Burg (professioneel coureur), Roman Caresani (bestuurslid KNAF) en Christian Snoek (eigenaar Kartcentrum Zwolle). De jury lette niet alleen op de snelheid, maar ook naar de presentatie en de omgang met medecoureurs en de overtuiging van de deelnemers als het gaat om sponsordeals. René de Heer (wethouder sport van gemeente Zwolle) was ook aanwezig en deelde de prijzen uit aan de gelukkige winnaars. De finaledag was de afsluiting van drie trainingsdagen waarbij de kinderen onder leiding van het team van KWM Racing hebben geleerd hoe zij in de voetsporen van Max Verstappen kunnen treden. Naar aanleiding van de vele animo heeft Kartcentrum Zwolle besloten om in het najaar een nieuwe kartschool te starten. 

‘Goede bochten maken’

“Ik ben mijn hele leven al gek van auto’s. En omdat ik nog geen auto mag rijden, wilde ik graag gaan karten en heb ik mij opgegeven voor de Formule 1 Summer School”, aldus de achttjarige winnaar uit IJsselstein. “De snelheid, met mede-coureurs strijden en de goede bochten maken vind ik té leuk. Sinds dat ik voor de eerste keer in een Dolphin-kart heb gereden, ben ik helemaal weg van het karten. Ik ga zeker door met karten en heb nu al zin in de wedstrijddag”, zegt Daan enthousiast.

Professioneel coureur worden

Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, kijkt al uit naar een vervolg op de Formule 1 Summer School. “Ik ben trots op de karttalenten die we mochten ontvangen. Het is mooi om te zien dat er kinderen zijn met een droom, in dit geval de nieuwe Max Verstappen worden. Wij laten deze jonge talenten dan ook graag kennismaken met het karten door hen veilige racetechnieken aan te leren, maar ook door meer handen en voeten te geven aan de droom om een professioneel coureur te worden. Wegens de succesvolle eerste editie van de Formule 1 Summer School werken we inmiddels al aan een vervolg in het najaar in de vorm van een uitgebreidere kartschool. 

Opvolger Karba

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en echte F1-startlampen. De kartbaan wordt bezocht door zowel enthousiaste raceliefhebbers als voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes enzovoort.