Afbeelding
Foto: Eigen foto

DJ Sifra: ‘Hedon is voor mij een inspiratievolle plek’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong)

ZWOLLE - De evenementenmarkt begint langzaam weer aan te trekken. De Zwolse DJ Hans Stroeve merkt dat met zijn DJ Management. Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld DJ Sifra (23) uit Zwolle. Haar werkterrein is dance in de breedste zin van het woord. Haar ‘doorbraak’ vond verleden jaar plaats tijdens een stream uit Hedon. Rondje Swolle is benieuwd naar deze ‘rising star’ binnen de vaderlandse draaiwereld. Een gesprek, tien vragen en leuke antwoorden.

Vertel, wie is Sifra? “Ik ben een echte Blauwvinger, hier geboren en getogen en op dit moment verdien ik de kost met mijn werk als online marketeer. Tevens ben ik DJ, ben sportief met hardlopen en in de fitness, daarnaast probeer ik zo gezond mogelijk te eten om bewust(er) in het leven te staan.”

Wanneer begonnen met plaatjes draaien? “Zo’n vijf jaar geleden is dat begonnen. Ik volgde een studie maar wist niet precies wat ik later zou gaan doen. Wel dat muziek mij heel erg trok. Ik heb zeven jaar pianoles gehad. Mijn vader speelt Spaanse gitaar en samen met hem heb ik regelmatig gemusiceerd. De vele pianolessen hebben mij wel degelijk geholpen met mijn passie voor het draaien van plaatjes.”

Hoe ziet jouw muziekkeuze eruit? “Voornamelijk house en dan meerdere stijlen, van latin tot Ibiza, maar ook de wat hardere house zoals techno.”

Heb jij een voorbeeld en met wie zou jij best eens willen draaien? “Ik kijk veel op spotify. Dan zoek ik de pareltjes en daar ben ik vele uren mee bezig. Een echt voorbeeld heb ik eigenlijk niet maar met Peggy Gou zou ik best eens willen draaien. Zij is heel bijzonder en haar show is eigenlijk een groot, muzikaal verhaal waarin zij het publiek meeneemt.”

Vind jij de DJ scene een mannelijke of vrouwelijke wereld? ”Heel eerlijk, toch nog wel een mannenwereld hoewel daar de laatste jaren best verandering is gekomen. Er is meer aandacht voor vrouwelijke dj’s en ze worden meer serieus genomen. Ik heb dat zelf ook gemerkt. Kom je ergens binnen, kijken ze heel sceptisch, zo van, laat maar eens zien wat je kunt. Dat haalt dan direct het beste uit mijzelf”.

Hoe houd jij je dan staande in deze ‘mannenwereld’? “Belangrijk is het opbouwen van een netwerk. Ga naar netwerkborrels, laat je zien. De gunfactor is ook belangrijk maar het is niet alleen maar leuk wezen. Je moet vertrouwen in jezelf hebben.”

Mooiste optreden tot nu toe? “In Valencia in Spanje, daar stond ik in een grote club. Via via ben ik daar geboekt. Zenuwachtig? Best veel maar in no time kreeg ik de zaal aan het dansen. Dat voelde als een adrenaline kick.”

No time, hoe voel jij het publiek aan? “Vanaf het begin veel contact met ze maken. Ik heb altijd veel en gevarieerde muziek bij mij. Voor het geval dat, je weet maar nooit. Zie ik weinig enthousiasme bij het publiek dan anticipeer ik daarop. Bijvoorbeeld door zelf achter de draaitafel te gaan dansen. Waak ervoor dat je met jezelf te veel bezig bent.”

Jij bent een van de muzikale acts tijdens het Land van OAK. Wat kunnen we verwachten? “Meer rustige achtergrondmuziek, zeg maar deep lounge.”

Wat zijn jouw draai ambities? “Grote feesten en festivals, het liefst in het buitenland. Ik wil zo lang mogelijk entertainen want muziek maakt mij blij. Het verbindt mensen. Wie weet ga ik ooit nog ergens in het buitenland wonen. Die ervaring heb ik al toen ik met mijn ouders in Spanje heb gewoond.”

Tot slot, Zwolle, jouw horecarondje? “Dat beperkt zich hoofdzakelijk tot het Gasthuisplein, bij de Gezelligheid en OAK. Daarnaast, Hedon is voor mij een inspiratievolle plek. Ik kom er graag en zit er ook in een community.”

Donderdag 9 september 2021 Land van OAK: 19.00-21.00 uur DJ Sifra

<foto-onderschrift/ Eigen foto>

DJ Sifra: “laat zien wat je kunt”