Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Stichting Vrienden van de Zwolse Basiliek vieren tweede lustrum

Algemeen

ZWOLLE - De Stichting Vrienden van de Zwolse Basiliek is tien jaar geleden opricht. De vrienden vieren dit op vrijdag 17 september met als thema ‘De Kerk als Theater’.

Het doel van de stichting is gelden te verzamelen om het interieur en de kunstschatten van de ‘Peperbuskerk’ te behouden. De kerk heeft dankzij deze stichting een compleet nieuw lichtplan gekregen en er zijn onder meer bijdragen geleverd aan noodzakelijke restauraties.

Theater

De lustrumviering op 17 september begint om 16.00 uur. Saskia van Lier behandelt dan op humoristische wijze het thema ‘De kerk als theater’. Saskia is historica en doceert in Groningen en Leeuwarden. Ze heeft zich gespecialiseerd in het middeleeuws christendom, in de kerkbouw en iconografie.

Drankje

Na dit programma is er rond 17.00 uur, als corona het toelaat, een bijeenkomst onder de Peperbus met tijd voor ontmoeten en een drankje. Iedereen is daarbij welkom. A capella kwintet Blent, dat een mix van stemsoorten en muziekstijlen laat horen, luistert de viering op. “Vroom- en vrolijkheid wisselen elkaar af deze middag”, aldus de stichting.

Bij de oprichting van de Stichting Vrienden van de Zwolse Basiliek in 2011 ontving de stichting Antoine Bodar als gastspreker. In 2016, tijdens het eerste lustrum sprak Ron Jans op persoonlijke wijze, over het thema ‘Hoe ik het licht zag’.