korfbal
korfbal stock

Oranje Zwart wint seizoensopener ondanks reeks afwezigen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

KORFBAL 

Promovendus Oranje Zwart heeft de seizoensouverture in de tweede klasse gewonnen, maar door een reeks blessures tempert trainer Coen Klappe de verwachtingen voor het veldseizoen. “Ik dacht eerder dat we bovenin mee zouden kunnen draaien, maar nu zeg ik: handhaving is het belangrijkste.”

“Als we voor de start van het zaalseizoen genoeg puntjes weten te sprokkelen zodat we niet onderin bungelen ben ik tevreden. Als iedereen fit is, hoop ik in de zaal wel bovenin mee te draaien”, zegt de trainer na de competitieopener. Een wedstrijd die met 14-17 wordt gewonnen van Zwart Wit. In Delden staat het 9-10 in de pauze. Sjors Voskuijl vergroot na rust de voorsprong, maar valt vervolgens geblesseerd uit. Voskuijl is een oud-selectiespeler van stadgenoot Sparta die vorig seizoen de overstap maakte naar Oranje Zwart. “Die zijn we zes weken kwijt”, sipt Klappe, die in de voorbereiding Roy Hoedeman al geblesseerd zag afhaken en voorlopig ook niet kan beschikken over Lars van Erp en Ryanne Sietzema. Ten opzichte van vorig seizoen mist Oranje Zwart ook nog Kim Zwiers, die is gestopt omdat ze in blijde verwachting is.  Pas sinds heel kort is Ricardo Wagenmaker, die deze zomer zijn ogen heeft laten laseren, weer terug. 

Topscorer

Gelukkig voor Klappe is het sterke koppel Jelle Dantema/Elke Stenvers, dat zich vorig jaar bij Oranje Zwart voegde, er nog wel bij. Met vijf doelpunten was Dantema Zwols topscorer in het eerste duel.

Promotie in coronajaar

Vanwege corona werd de competitie vorig jaar afgebroken op een moment dat het schema nog niet over de helft was en dat betekende dat koploper Oranje Zwart niet van promotie uit kon gaan. Het stelde zich echter wel beschikbaar mocht er een plekje in de tweede klasse vrijkomen en dat gebeurde. Dit betekent dat Oranje Zwart deze jaargang zowel op het veld als in de zaal in de tweede klasse uitkomt.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden