Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hekken om zonnepark Bomhofsplas gaan open voor Open Dag

Algemeen

ZWOLLE - Blauwvinger Energie zet op zaterdag 25 september de hekken open bij zonnepark Bomhofsplas. Geïnteresseerden zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur voor de Open Dag.

Vorig jaar nam de lokale energiecoöperatie Blauwvinger Energie samen met Energiefonds Overijssel en een particuliere investeerder het drijvende zonnepark Bomhofsplas over van GroenLeven. Het park is een jaar in bedrijf en het draait volgens de lokale energiemaatschappij goed. “Daar zijn we trots op. Zeker omdat Zwollenaren mede-eigenaar kunnen worden. Hoe? Door ledencertificaten te kopen. Een goede reden voor ons om een open dag te houden.”

Meedoen

Tijdens deze dag ontmoeten bezoekers de mensen van Blauwvinger Energie, een groep Zwollenaren die de energievoorziening van de stad wil verduurzamen. Dat doen ze door samen energie te besparen en zoveel mogelijk lokaal op te wekken. Wie wil meedoen, kan lid worden, lokale stroom afnemen of zelfs via een ledencertificaat mede-eigenaar van het zonnepark worden. Gewoon even komen kijken kan natuurlijk ook. 

Het zonnepark is te vinden bij Bomhofsweg 5 in Zwolle. De ingang van Blauwvinger Energie is iets voor bij de zandwinning.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 4 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 6 uur geleden