Hessel Berends in een thuiswedstrijd aan de bal voor WVF.
Hessel Berends in een thuiswedstrijd aan de bal voor WVF. Foto: Pedro Sluiter

WVF en Dieze West ronde verder in districtsbeker

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Het is een schrale oogst. Van de twaalf Zwolse ploegen in de groepsfase van de oostelijke districtsbeker gaan er drie door. WVF en Dieze West voegden zich zaterdag bij Be Quick ‘28, dat na twee overwinningen al zeker was van de knock out-fase. 

Tweedeklasser WVF boog in Westenholte een achterstand om in een voorsprong. Door goals van Max Goudbeek en Kelvin Groothand klopte het Unicum met 2-1. Groothand schoot de bal met zijn linker heerlijk in de kruising na een goede inworp van Jamiro Oortwijn. Het was genoeg om samen met groepswinnaar DOS Kampen de volgende ronde te bereiken.

Voor eersteklasser SVI zit het bekertoernooi erop na een nederlaag in Gramsbergen. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats in de groep ging de ploeg uit Ittersum met 3-1 onderuit tegen de tweedeklasser.

Z.A.C. pakte tegen Epe pas het eerste puntje in dit bekerseizoen, maar schotelde het publiek wel een leuke wedstrijd voor (3-3).

HTC won net als Dieze West met ruime cijfers van Avereest (4-0), maar moest met twee zeges de stadgenoot voor laten gaan in een groep waar maar één ploeg doorgaat. Dieze West was opnieuw oppermachtig en boekte in Hardenberg de derde zege van de groep die het glansrijk won, met drie zeges en een doelsaldo van 15-0. De ploeg van het Hoge Laar begint als de grote favoriet aan de competitie in de vierde klasse D.

VSW had op sportpark De Bosrand in Windesheim niet genoeg aan een puntje (0-0) tegen SV Twello en zag Hatto Heim doorgaan.

Uitslagen Zwolse clubs, eerste/tweede klasse: Gramsbergen-SVI 3-1, WVF-Unicum 2-1, Z.A.C.-Epe 3-3, Be Quick ‘28-Lelystad ‘67 3-3. Derde/vierde klasse: HTC-Avereest 4-0, CSV ‘28-Zwolsche Boys 3-1, Hardenberg ‘85-Dieze West 0-6, VSW-SV Twello 0-0, EZC ‘84-Wijthmen 2-2, SV Zwolle-Colmschate ‘33 1-2, FC Ulu Spor-Terwolde 1-2.   

Hoofdklasser Berkum stroomt in

Berkum is als hoofdklasser nog niet aan het bekertoernooi begonnen en stroomt in vanaf de eerste knock out-ronde. De ploeg is al vier duels onderweg in de competitie, die voor de lager geklasseerde ploegen komend weekeinde van start gaat. Berkum verloor zaterdag met 4-2 van rkav Volendam en staat nu vier duels op een teleurstellende twaalfde plaats.

KNVB Beker

Voor de ploegen die de halve finales bereiken van het toernooi om de districtsbeker ligt er een ticket klaar voor de KNVB Beker van het volgend seizoen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden