Afbeelding
Aangeleverd

Een lichtsnoer geeft extra sfeer aan iedere ruimte

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Steeds meer mensen kiezen in hun huis voor lichtsnoeren als sfeerverlichting. Dat is goed te verklaren, want lichtsnoeren maken elke plek een stuk gezelliger. Vooral in de avond heb je niet altijd behoefte aan felle verlichting. Een verlichtingssnoer daarentegen geeft gedimd licht waarmee je gelijk een rustige en warme sfeer creëert. Lichtslingers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en maten. Een feestje vieren? Kies voor leuke multicolor LED lampjes. Een filmdate? Ga dan voor romantische gele of roze verlichting. Of laat ze gewoon 365 dagen in het jaar hangen ter decoratie. Lichtsnoeren zijn ideaal voor elke gelegenheid!

Prikkabel lichtsnoeren

Wanneer je een lichtsnoer wilt kopen, kun je het best voor een prikkabel kiezen. Dit is namelijk de duurzaamste keuze en dat wel om twee redenen. Allereerst zijn de LED lampjes zelf duurzaam door de lange brandduur. Gemiddeld branden ze meer dan 15.000 uur voordat je ze moet verwisselen. Daarnaast kies je met een prikkabel voor vervangbare lampjes. Je kunt gemakkelijk nieuwe lampjes in de fittingen draaien. Zo hoef je niet meteen het hele snoer weg te gooien wanneer er een of twee lampjes niet meer branden.

Gezellige verlichting voor buiten

Wil je de tuin opknappen? Met een LED lichtsnoer kom je al een heel eind. Je tuin heeft direct extra charme en ziet er zo gezellig uit dat je er de hele dag wel kunt vertoeven. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je verlichting koopt die ook veilig is voor buiten. Gelukkig zijn er genoeg lichtsnoeren die geschikt zijn voor buiten of zelfs binnen én buiten. Is de zomer over en ga je de verlichting in de tuin niet meer gebruiken? Dan kun je de lichtslingers gewoon naar binnen halen en ergens in huis ophangen. Hetzelfde geldt natuurlijk andersom. Is het te warm om binnen te zitten? Verplaats het lichtsnoer van binnen naar buiten! Zo creëer je een gezellige buitenwoonkamer. Je kunt ook meerdere snoeren aan elkaar koppelen. Zo kun je de hele tuin voorzien van feestelijke verlichting.

LED lampjes voor binnen

Liever een lichtsnoer binnenshuis? LED lampjes voegen veel sfeer toe aan elke kamer. Er zijn allerlei lichtsnoeren voor binnen te koop. Je kunt kiezen uit bolverlichting in allerlei maten en vormen. Daarnaast kies je uit verschillende kleuren:

  • (Warm) wit
  • Geel
  • Groen
  • Blauw
  • Rood
  • Roze
  • Oranje
  • Multicolor

Heb je binnenkort een feestje? Haal dan een multicolor lichtsnoer in huis. Deze feestelijke verlichting is overigens ook erg leuk voor in de kinderkamer. Houd je het liever simpel? Kies dan voor witte of gele LED lampjes. Ideaal als je in de avond niet de grote lamp aan wilt zetten, maar liever voor sfeerlampen kiest. Daartussen is nog van alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor je lievelingskleur of de kleur die het best bij je interieur past.

Hoe lang moet mijn lichtsnoer zijn?

Wil je een hele gevel of muur verlichten? Dan meet je natuurlijk eerst de breedte op. Vergis je niet, je moet er nog 5% tot 10% extra bijrekenen. Anders heb je namelijk geen speling meer en kun je alleen een strakke lijn trekken. Het is juist charmant als de lichtslinger iets losser hangt. Daarvoor heb je dan wel een iets langer snoer nodig. Zit jouw maat er niet tussen? Geen zorgen, je kunt verschillende lichtsnoeren veilig aan elkaar koppelen.

Een lichtsnoer koppelen

Je kunt dus meerdere lichtsnoeren aan elkaar koppelen om grote oppervlakken of ruimtes te verlichten. Je hebt daarvoor allereerst een startkabel nodig, oftewel een aansluitsnoer. Deze heeft aan de ene kant een stekker voor in het stopcontact en aan de andere kant een aansluiting om de prikkabel aan te koppelen. Zorg ervoor dat je een professionele startkabel koopt met een waterdichte aansluiting. Met koppelbare prikverlichting kun je de snoeren aan elkaar blijven koppelen totdat je de gewenste lengte hebt. Vervolgens gebruik je heel handig maar één stekker om de verlichting mee aan te zetten, namelijk die van de startkabel.

Ook leuk voor de feestdagen

Wil je deze kerst groots uitpakken? Kies voor meer dan alleen een verlichte kerstboom. Waarom niet gelijk je hele huis verlichten? Verwelkom je buren met een gezellige lichtslinger voor het raam of versier zelfs de buitenkant van je huis met de lampjes. Heb je een grote kerstboom in de tuin staan? Prikkabels met bolverlichting zijn ideaal om de gehele boom mee te versieren. Zonder al te veel moeite heb je gelijk de mooiste kersttuin van de buurt.

Lichtsnoeren voor restaurants en evenementen

De verlichtingssnoeren staan niet alleen thuis erg leuk. Juist ook voor restaurants en cafés is dit dé manier om je klanten een warm welkom te heten. Hang de verlichting op aan de gevel of aan de ramen. Of kies voor een geheel verlicht terras. Ook voor evenementen zijn lichtsnoeren onmisbaar, zeker in de winter. Wat is een kerstmarkt nu zonder mooie lichtjes? En hoe leuk is het om door een entree met gekleurde lampjes te lopen bij een festival?

Waar kun je een lichtsnoer eigenlijk niet voor gebruiken?

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat lichtsnoeren echt overal te gebruiken zijn. Je ziet ze dan ook steeds meer terug: in de tuin, in de woonkamer of slaapkamer, op terrasjes en bij festivals. Zelfs op de meest grauwe dag word je gelijk helemaal vrolijk wanneer je de LED lampjes aanzet. Je kunt de lichtsnoeren dan ook het hele jaar door gebruiken om voor de nodige portie sfeer te zorgen. Daarnaast bieden ze ook gewoon prima verlichting voor als je niet van felle lampen houdt.

Kies je voor koppelbare prikkabels, dan kun je het verlichtingssnoer zo lang maken als je wilt en ook nog eens de lampjes vervangen. Is er een lampje defect? Met prikkabels hoef je niet meer gelijk het hele lichtsnoer weg te gooien. Je draait gewoon een nieuwe lamp op de fitting. Wil je van kleur veranderen? Ook dan hoef je geen hele nieuwe kabel te kopen. Je kunt verschillende kleuren LED lampjes in de fittingen draaien. Zo kies je niet alleen voor mooie lampjes, maar ook voor gebruiksvriendelijke verlichting.