Het logo van Handbalvereniging, in 2016 ontstaan uit een fusie van SV Zwolle en Tyfoon.
Het logo van Handbalvereniging, in 2016 ontstaan uit een fusie van SV Zwolle en Tyfoon. logo

Training van toppers op handbaldag voor jeugd bij HV Zwolle

Sport

HANDBAL

Handbalvereniging Zwolle zet op 20 oktober de deuren van de WRZV-hallen open voor de Zwolse jeugd van zes tot en met veertien jaar. Voormalig internationals Esther Schop en Ingeborg Huisken verzorgen een training op de dag die verder in het teken staat van handbalspelletjes.

“Een leuk tijdverdrijf voor de jeugd in de herfstvakantie. En als we daarbij leden werven is dat uiteraard mooi meegenomen”, vertelt Monique Horstra, trainer bij de handbalclub. De dag wordt mede mogelijk door het Hervormd Weeshuis Zwolle, dat een deel van de kosten heeft gefinancierd. Geïnteresseerden kunnen zich voor 5 oktober opgeven via hvzwollejeugddag@hotmail.com.

Schop en Huisken zijn voormalig international en hebben beide een verleden bij Dalfsen, waar Schop tussen 2011 en 2015 alles won wat er te winnen viel op nationaal gebied. Huisken was daar toen keeperstrainer.

Competitiestart

Op zondag 10 oktober gaat het seizoen van start voor de eerste teams van de vereniging. Dames 1 speelt om 13.45 de competitieopener in de hoofdklasse en daarna komt heren 1 in actie in de eerste klasse. HV Zwolle speelt vanaf dit seizoen haar wedstrijden in de WRZV-hallen, waar eerder sporthal Zwolle-Zuid als thuishaven gold.