Column Bob
Column Bob

Houdoe en bedankt

· leestijd 1 minuut Column

Vijftien jaar lang heb ik wekelijks met veel plezier deze column geschreven. Het wel en wee van ons PSV kwam iedere keer aan bod. Kampioenschappen, Europese successen maar ook dieptepunten kwamen altijd ter sprake. 

Guus Hiddink, Ronald Koeman, Fred Rutten, Philip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt zwaaiden de scepter op de Herdgang. Concluderend kun je stellen dat ‘zo goed als het was onder Guus’ het nooit meer geworden is. Het was de enige periode dat de Eindhovenaren dominant waren in Nederland en op de Europese velden. Koeman en Cocu zorgden voor euforie door op de slotdag van de competitie de landstitel te pakken ten koste van de aartsrivaal. Rutten liet zijn ploeg altijd leuk voetballen, maar haalde nooit het beoogde resultaat. Van Bommel werd veel te vroeg voor de leeuwen gegooid en verbruide het in Eindhoven door zijn onmogelijke karakter. De trainer die er nu zit maakt er ook een potje van. Met een selectie met zoveel kwaliteiten, weet hij amper te imponeren. In het begin van het seizoen leek hij het op de rit te hebben, maar nu valt hij door de mand met zijn onnavolgbare wisselbeleid en rare opstellingen. 

De toekomst van de club wordt opgehangen aan de visie van deze Duitser. De sponsors van de club investeren nu al twee jaar op rij tientallen miljoenen extra. Deze kapitaalinjectie is ongekend in de historie van PSV. Wat dat betreft mag er een standbeeld worden opgericht voor Robert van der Wallen die de groep sponsoren heeft geformeerd en in beweging heeft gebracht. Als Hiddink de beschikking had gehad over deze steun vanuit het bedrijfsleven dan hadden Robinho en Tevez in Eindhoven gespeeld. Bovendien had hij ook de cup met de grote oren weer kunnen tonen op het Stadhuisplein. Nu moeten we onder Schmidt maar hopen dat PSV niet onder een Feyenoord eindigt dat bestaat uit huurlingen en transfervrije spelers. In deze laatste column hoop ik dat de Eindhovenaren snel weer hun draai gaan vinden. Ik zal ze blijven volgen als een kritische supporter met een rood-wit hart.