De KLM Urban Trail Eindoven gaat op zondag 12 december weer van start.  (Foto: KLM Urban Trail).
De KLM Urban Trail Eindoven gaat op zondag 12 december weer van start. (Foto: KLM Urban Trail).

Hardlopend door markante gebouwen

· leestijd 1 minuut Algemeen

EINDHOVEN - De KLM Urban Trail Eindhoven gaat op zondag 12 december weer van start. De vijfde editie biedt deelnemers een uniek parcours, dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Eindhoven leidt. Sportievelingen kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. De inschrijving is reeds geopend.

de KLM Urban Trail Eindhoven biedt deelnemers een uniek parcours door bijzondere locaties in de Eindhovense binnenstad: “Ook dit jaar combineren we de leukste locaties van voorgaande edities met verrassende nieuwkomers. Zo is de start en finish op het Lichtplein en lopen we door het Piazza Center lopen. Geleidelijk aan zullen we alle locaties en het volledige parcours bekendmaken”, legt organisatielid Sigrid van der Toorn uit. De editie van 2020 kon door COVID-19 geen doorgang vinden, maar voor de editie in 2021 is de organisatie hoopvol gestemd: ‘’Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, rekenen wij erop dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen’’, vervolgt Van der Toorn. “Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.’’ Mocht de KLM Urban Trail Eindhoven onverhoopt vanwege de coronapandemie- of maatregelen niet kunnen plaatsvinden op zondag 12 december, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Twee afstanden 

Deelnemers krijgen ook deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 kilometer of 10 kilometer. Op deze manier kan iedereen genieten van de KLM Urban Trail Eindhoven. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie op het Lichtplein. Om spreiding te waarborgen kunnen deelnemers vooraf een starttijd kiezen. Na hun inspanning worden ze beloond met een ontbijt en een medaille. Inschrijven kan via de website: www.eindhovenurbantrail.nl/inschrijven

De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 georganiseerd in Utrecht, Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Eindhoven, Eindhoven en Eindhoven. In 2022 organiseren ze weer een volledige serie met 12 runs. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30