De spelers van FC Eindhoven druipen af in Den Haag.
De spelers van FC Eindhoven druipen af in Den Haag. Foto: Johan Manders

Strijdbare Blauw-Witten keren zonder punten terug

DEN HAAG - Afgelopen zondagavond speelde FC Eindhoven in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag. Ondanks dat de ploeg van Rob Penders tot twee keer toe op voorsprong wist te komen, lukte het de Eindhovenaren niet om de overwinning over de streep te trekken en de punten binnen te halen.

De thuisploeg kreeg de eerste kans om te scoren al vroeg in de wedstrijd. Doelman Nigel Bertrams kwam met de schrik vrij toen de inzet van Thomas Verheydt op de paal terecht kwam. Ook Cain Seedorf, Dhoraso Klas en nogmaals Verheydt namen het doel van FCE onder vuur, maar geen van deze kansen zorgde voor de 1-0. Wie wel voor de 0-1 zorgde, was Jort van der Sande. Dankzij een steekpass van Barnabás Rácz werd de spits van de Blauw-Witten vrijgespeeld en schoof de bal onder sluitpost Luuk Koopmans door het doel in. ADO wist op slag voor de rust op de openingstreffer te beantwoorden met een fraai afstandsschot van Amar Catic, waardoor de ruststand 1-1 werd.

Tien minuten na rust was het opnieuw Van der Sande die de Blauw-Witten op voorsprong schoot. Vanuit de draai op de rand van de zestien nam hij de goalie van de thuisploeg onder vuur, 1-2 voor FC Eindhoven. De spits werd vlak na zijn doelpunt gewisseld voor Charles-Andreas Brym, de nieuwe aanwinst van FCE. Met nog een kleine twintig minuten op de klok maakte Brian De Keersmaecker een ongelukkige overtreding in het eigen strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Jannick van der Laan de bal op de strafschopstip legde. Sem Steijn schoot ADO weer op gelijke hoogte. Slechts enkele minuten later kwam de ploeg van Rob Penders op achterstand toen Samy Bourard scoorde tegen zijn oude ploeg.

Tegenaanval

FC Eindhoven wist vlak voor het einde van de wedstrijd nog twee goede kansen te creëren, maar het afstandsschot van nieuwkomer Brym raakte de paal en Sleegers kwam niet voorbij doelman Koopmans. Uit die laatste kans kwam zelfs nog een tegenaanval voor ADO, waarbij Catic de bal via Nigel Bertrams nog binnenkopte. Deze goal zette de eindstand van 4-2 op het scorebord.

Volgende week maandag op 13 september staat de derby tegen Helmond Sport op het programma. De Blauw-Witten spelen dan thuis in het Jan Louwers Stadion om 20.00 uur.